Foto: AFP/Scanpix
Latvijas bobsleja ekipāžas ar pilotiem Uģi Žaļimu un Oskaru Ķibermani ceturtdien izcīnīja attiecīgi sesto un astoto vietu Laplaņas trasē Francijā notiekošā Eiropas kausa trešā posma otrajās divnieku sacensībās.

Šoreiz Žaļims startēja kopā ar Jāni Strengu, bet Ķibermanis brauca ar Vairi Leibomu, dalot astoto vietu.

Tāpat atkal abas Latvijas ekipāžas sasniedza labākos starta laikus - Ķibermaņa ekipāža startos bija ātrākie, bet Žaļims sasniedza otro rezultātu, vēsta portāls "bobslejs.lv".

Laureāti šajās sacensībās bija tieši tie paši, kas trešdien, tikai ar nelielu rokādi. Šoreiz pirmais bija Krievijas pilots Aleksandrs Kasjanovs. Vakardienas uzvarētājs vācietis Frančesko Frīdrihs šoreiz otrais, bet trešajā vietā bija šveicietis Gregors Baumans.

"Sacensības ir pavisam kas cits nekā treniņi," pēc braucieniem atzina Latvijas izlases Eiropas kausu treneris Olafs Kļaviņš." Tas pats Frīdrihs treniņos brauca tuvākajiem konkurentiem vismaz pussekundi priekšā, bet šodien palika otrais aiz Kasjanova. Par mūsējiem negribu neko sliktu teikt, pirmajai reizei šajā trasē ir labi. Būtībā jau arī Žaļima pozīcija ir tāda pati kā vakar, jo pirmajā dienā rupji startā kļūdījās mājinieks Lūiss Kostergs un tāpēc viņš palika aiz, kaut gan viņš šo trasi labi pārzina un arī treniņos Kostergs brauca labi, šodien viņam ceturtā vieta.''

Kā ziņots, trešdien Žaļims kopā ar stūmēju Raivi Broku ierindojās piektajā vietā, bet septītais bija Ķibermanis ar stūmēju Raivi Zīrupu.

Svētdien Laplaņā paredzētas sacensības četriniekiem, bet nākamajā nedēļā Ķibermanis startēs pasaules junioru čempionātā Īglsā. Visticamāk, ar viņu kopā uz Īglsu dosies Zīrups, Leiboms un Helvijs Lūsis.

Savukārt Žaļimam galvenais uzdevums ir nobraukt četrinieku mačos Laplaņā un gūt vēl pēdējo ieskaiti, lai arī četriniekos varētu startēt Pasaules kausa līmenī. Tad, iespējams, viņš nākamajā nedēļā startēs piektajā Pasaules kausa posmā.

Kā ziņots, Pasaules kausa ceturtais posms šonedēļ norisināsies Vinterbergas trasē Vācijā. Uz pirmajiem trijiem Pasaules kausa posmiem, kas notika Ziemeļamerikā, bija devusies vienīgi Latvijas labākā ekipāža, ko pilotē Oskars Melbārdis.

Līdz ar to viena jaunā pilota pievienošanās Melbārdim gaidāma piektajā Pasaules kausa posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!