Foto: F64
Latvijas bobsleja izlase sestdien uz pirmajiem Eiropas kausa (EK) posmiem Īglsā, Austrijā, un Kēnigszē, Vācijā, dosies ar četrām ekipāžām, informēja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Sezonas pirmajās sacensībās startēs piloti Edgars Maskalāns, Oskars Melbārdis, Uģis Žaļims un jaunais pilots Oskars Ķibermanis, kurš startēs tikai divniekos.

Komandā būs 12 stūmēju ‒ Maskalāna četrinieku iestums Daumants Dreiškens, Raivis Broks un Intars Dambis, Melbārža kvartetā startēs Alvis Vilkaste, Mihails Arhipovs un Jānis Strenga, bet Žaļima stūmēji būs Kristaps Kalniņš, Helvijs Lūsis un Raivis Zīrups. Ķibermanis startēs kopa ar Elvisu Kamšu. Kā rezerves stūmēji līdzi brauc Raivis Voitkūns un Gints Škembers.

Ņemot vērā komandas skaitliski lielo sastāvu, vienam otram ir arī nelielas veselības problēmas, taču ne tik nopietnas, lai iespaidotu komandas startu, sacīja Prūsis.

Ķibermanis/Kamšs šosezon Īglsā jau startējuši, kur notika kvalifikācijas sacensības Jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm. Pirmajās sacensībās viņi bija piektie, bet otrajās divu braucienu summā ieņēma otro vietu, aģentūru BNS informēja Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis. "Kopā kvalifikācijā ir četras sacensības, no kurām divas novembra beigās vēl notiks Vintenbergā. Kopvērtējumā vērtēs trīs labākās. Uz Jaunatnes olimpiādi Īglsā tiks sešas labākās Eiropas ekipāžas, tāpēc mēs lēšam, ka Ķibermanim ceļazīme gandrīz jau rokā, Vintenbergā jātiek tikai līdz finišam," sprieda Ekmanis.

Pēc otrā EK posma Kēnigszē Latvijas bobslejisti atgriezīsies Īglsā, kur 3. un 4.decembrī notiks sezonas pirmais Pasaules kausa posms. Tam sekos nākamie posmi Laplaņā (Francijā) un Vintenbergā (Vācijā).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!