Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas bobsleja izlase ir uzsākusi sadarbību ar spēcīgo Nīderlandes kamanu ražotāju "Eurotech", preses konferencē pirms jaunās sezonas atklāja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Kā sacīja Ekmanis, "Eurotech" paši piedāvājuši testēt uzņēmuma radītās kamanas, turklāt Latvijas komanda būs kompānijas vienīgā sadarbības partnere.

""Eurotech" ir piedāvājuši mums ekskluzīvi testēt viņu jaunās komandas. Izvēlējāmies iet šo ceļu," pauda Ekmanis. "Tomēr tik un tā turpināsim sadarbību ar mūsu pašu BTC un Jāni Skrastiņu. Lūdzu, neesat nosodoši, ja dažreiz neizdodas uzrādīt tik labus rezultātus kā iepriekšējā sezonā, bet to darām, lai būtu visiem priekšā 2018.gada olimpiskajās spēlēs. Šobrīd "Eurotech" sadarbojas ar mums, bet iepriekš viņi strādājuši kopā arī ar olimpisko un pasaules čempioni kanādieti Keitiju Hamfrīsu."

Kā tikmēr izteicās bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, no "Eurotech" puses piešķirts viens divnieku un viens četrinieku bobs, jo vairāk izmantot tehniski nav iespējams.

"Par tehniku vēl ir daudz neskaidrību, jo nopietni eksperimenti vēl priekšā. "Eurotech" dēļ Eiropā no Ziemeļamerikas ieradīsimies divas nedēļas ātrāk. Ja viņu tehnika darbosies līdzīgi kā mūsu iepriekšējā, izlemt, kam dot priekšroku, būs ļoti grūti. Pirms Soču olimpiskajām spēlēm meklējām iespējas, kā pašiem tikt pie "Eurotech", taču nu viņi paši ir atraduši pieeju mums. Tā ir iespēja, kas jāizmanto," uzskata Prūsis.

"Eurotech" bobslejā ir četru gadu pieredze.

Šogad Pasaules kausa sezona sāksies novembra beigās Eiropā, grūtajā un bīstamajā Altenbergas trasē Vācijā. Decembrī paredzēti vēl divi posmi šajā valstī - Vinterbergā un Kēnigszē.

Pēc Jaunā gada sezona turpināsies Ziemeļamerikā ar posmiem Leikpleisidā, Pārksitijā un Vistlerā. Februāra sākumā septītais posms un vienlaicīgi Eiropas čempionāts norisināsies Šveices trasē Sanktmoricā. Turpinājumā gaidāms pasaules čempionāts Austrijas trasē Īglsā, taču noslēdzošais Pasaules kausa posms atgriezīsies Kēnigszē.

Pasaules junioru čempionāts šosezon janvārī būs Vinterbergas trasē. Eiropas kausa izcīņas sacensības šosezon tiks aizvadītas gan tradicionālajās Rietumeiropas trasēs, gan arī pirms Ziemassvētkiem viens posms notiks Siguldā.

Kā ierasts, visus Pasaules kausa izcīņas posmus, tāpat arī pasaules čempionātu tiešraidē varēs redzēt Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!