Nākamajos Pasaules kausa posmos Latvijas bobsleja vīriešu izlases otrā pilota vietu ieņems Edgars Maskalāns, piektdien ziņo "Neatkarīgā Rīta Avīze".
"Bija solīts - ja Maskalāns Eiropas kausā brauks par sešnieku, tad otrā pilota vieta tiks viņam. Realitātē bija pat labāk. Otrs iemesls - mums tagad ir jauna punktu skaitīšanas sistēma. Katram pilotam Eiropas un Pasaules kausā summē rezultātus un pēc tā nosaka, cik ekipāžas Pasaules kausā drīkstēsim pieteikt nākamgad. Edgaram atšķirībā no Arhipova punkti jau ir kabatā," skaidro izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Pasaules kausa izcīņā Maskalāns debitēja jau pērnās sezonas noslēgumā, kad divos posmos Vinterbergā un Kēnigszē aizvietoja Arhipovu. Labākais rezultāts Maskalānam pagaidām ir 17. vieta.

Miņina ekipāžas sniegumu sezonas pirmajos posmos treneris novērtēja kā veiksmīgu: "Ņemot vērā, ka Miņins mocījās ar muguras savainojumu, rezultāti ir cerīgi. Daudzi uz pagājušā gada fona cerēja, ka būs medaļas, bet olimpiāde ir pienākusi par gadu tuvāk un konkurence ir palielinājusies.. Pie veiksmes Pārksitijā varējām palikt trešie. Pēdējā posmā Leikplesidā Jānis vairāk domāja nevis par rezultātu, bet par to, lai nobrauktu. Nevaru viņam neko pārmest, jo ir labi, ka Miņins iztika bez kritieniem. Salīdzinājumā ar citiem gadiem to bija daudz."

Pēc trim etapiem Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Miņins ieņem 10. vietu divnieku konkurencē, bet četriniekos viņš ir sestais. Pasaules kauss atsāksies janvāra otrās nedēļas beigās Kortīnas d"Ampeco trasē Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!