Foto: F64
Sestdien Latvijas bobsleja junioru izlases bobslejisti Oskars Kibermanis un Elviss Kamšs trešajās kvalifikācijas sacensībās Vinterbergā divu braucienu kopsummā izcīnīja pirmo vietu, un tādējādi pārliecinoši kvalificējās pirmajām jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm, kas notiks nākamā gada janvārī Insbrukā, portālam "Bobslejs.lv" pastāstīja Latvijas bobsleja junioru izlases vecākais treneris Olafs Kļaviņš.

Treneris īpaši uzteica abu puišu sniegumu, ņemot vērā, ka, atšķirībā no daudziem konkurentiem, Oskars un Elviss šāda līmeņa sacensībās piedalījās pirmo sezonu un kopumā šajā trasē nobraukuši tikai 18 reizes, kas ir krietni mazāk nekā pārējiem.

Uz jautājumu, vai Latvijas junioru uzvara pat spēcīgu pretinieku konkurencē un arī kvalificēšanās dalībai olimpiskajās spēlēs ir veiksme, vai tomēr nopietna un atbildīga treniņdarba rezultāts, Olafs Kļaviņš uzsvēra: "Patiesībā laime uzsmaida tikai spēcīgākajiem. Protams, vienmēr visi cer uz uzvaru, taču es pirms šiem nobraucieniem rēķinājos, ka mūsu puiši varētu ieņemt arī godpilno trešo vietu. Tomēr Oskars un Elviss šodien izrādījās spēcīgāki un precīzāki par saviem konkurentiem nobraucienos, tādēļ arī viņiem izdevās apsteigt pat spēcīgākos Austrijas un Krievijas sportistus, kuri trasē pieļāva vairāk kļūdu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!