Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobslejisti pirmdien un otrdien Austrijas trasē Īglsā dominēja treniņbraucienos divnieku ekipāžām pirms Eiropas kausa izcīņas pirmā posma, liecina sacensību mājaslapa internetā.

Pirmajā divās treniņu dienās Latviju pārstāvēja četri divnieki Jānis Miņins/Daumants Dreiškens, Oskars Melbārdis/Helvijs Lūsis, Edgars Maskalāns/Raivis Broks un Uģis Žaļims/Kristaps Kalniņš.

Pirmajā dienā no visām ekipāžām, kuras veica visus trīs braucienus, labākais bija Miņina divnieks, kurš braucienos bija piektais, otrais un pirmais. Otra labākā no visām ekipāžām, kas veica trīs braucienus, bija Melbārža divnieks – Melbārdim/Lūsim braucienos attiecīgi 12.vieta, 12.vieta un otrā vieta. Tikmēr Maskalāns ieņēma piekto vietu (braucienos devītā, astotā un piektā vieta), bet Žaļims – 15.vietu (21., 23. un 15.vieta).

Absolūti labāko laiku pirmajos treniņos uzrādīja vācu pilota Benjamina Šmita divnieks – 53,71 sekunde. Miņinam labākais rezultāts bija 54,33 sekundes, Melbārdim – 55,06 sekundes, Maskalānam – 54,80 sekundes, bet Žalimam – 55,55 sekundes.

Otrajā treniņu dienā no Latvijas divniekiem visus braucienus veica Melbārdis/Lūsis un Žaļims/Kalniņš, kuriem attiecīgi pirmā un septītā vieta no visus braucienus veikušajiem sportistiem. Melbārža divniekam braucienos devītā, piektā un pirmā vietas, bet Žaļima ekipāžai – 23., 20. un septītā vieta.

Miņina divnieks veica divus braucienus (trešā un otra vieta), bet Maskalāna divniekam šajos braucienos otrā un piektā vietas.

Labāko rezultātu otrajā sacensību dienā sasniedza cits vācu divnieks ar pilotu Frančesko Frīdrihu, kura laiks bija 53,73 sekundes. Miņina divniekam otrajā dienā labākais laiks bija 54,02 sekundes, Melbārdim – 54,20 sekundes, Maskalānam – 53,96 sekundes, bet Žaļimam – 54,98 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!