Foto: LETA
Latvijas sportistiem dubultuzvara arī Eiropas kausa pirmā posma sacensībās bobslejā divnieku ekipāžām - uzvaru divu braucienu summā izcīnīja Oskars Ķibermanis, otrais - Uģis Žaļims, kuri bija sacensību līderi arī pēc pirmā brauciena.

Kā zināms, šajās sacensībās piedalās trīs Latvijas pārstāvji - Oskars Ķibermanis, Uģis Žaļims un debitants Ralfs Bērziņš.

Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni bija ātrākie abos braucienos, abos otrais bija Uģis Žaļims, kurš startēja kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas stūmējiem Daumantu Dreiškenu, kura pilots Oskars Melbārdis vēl atlabst pēc muguras operācijas.

Trešo vietu izcīnīja jaunais vācu pilots Rihards Elsners.

Debitants Ralfs Bērziņš savās pirmajās oficiālajās sacensībās ierindojās 15. vietā, labāk veicot pirmo braucienu, kurā viņam 14. rezultāts. Otrajā braucienā 16. laiks un kopsummā 15. vieta. Viņa stūmējs bija Māris Priekulis.

Kopumā vīriešu divnieku sacensībās piedalījās 21 ekipāža, bet pie rezultāta tika 20, jo francūzis Romēns Heinrihs piedzīvoja kritienu.

Eiropas kausa pirmā posma sacensības sestdien vispirms iesāka dāmas un dubultuzvara Beļģijai - pirmo vietu izcīnīja Elfje Villemsena (1:44.57), otrā - Ana Vannīvenhūse (+0,51 sek.). Jāpiebilst, ka Beļģijas izlases treneris ir Latvijas speciālists Jānis Skrastiņš.

Trešajā vietā ierindojās šveicietes Martinas Fontanives pilotētā ekipāža (+2,84 sek.). Kopumā sacensībās piedalījās septiņas dāmu ekipāžas.

Svētdien bobslejisti aizvadīs Eiropas kausa otrā posma sacensības.

Kā zināms, piektdien Eiropas kausa pirmā posma sacensībās skeletonā vīriešiem Latvijai dubultuzvaru izcīnīja Ivo Šteinbergs un Krists Netlaus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!