Foto: Publicitātes foto

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks paziņojis par aktīvā sportista karjeras pārtraukšanu un pievēršanos trenera arodam, viņš atklāja intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze".

33 gadus vecais Kivleniekam Pasaules kausa kopvērtējumā labākais rezultāts ir divas reizes izcīnītā 12. vieta, taču ar Latvijas izlases stafetes komandu pasaules čempionātā ieguvis sudraba un bronzas godalgas, bet Eiropas čempionātā ticis pie trīs bronzas godalgām. Pasaules čempionātā Kivlenieka labākais rezultāts ir devītā vieta, bet aizvadītās trīs olimpiskajās spēlēs viņam labākais sasniegums ir 16. vieta.

"Gadi vēl atļautu braukt, bet man ir savi kritēriji un pats sev es tos neizpildīju. Atalgojums ir par rezultātiem, man ir ģimene un loģiskais saprāts. It kā sezona nebija slikta, bet esmu principiāls un, ja kaut ko izdomāju, tad pie tā arī turos. Redzu, kā varu palīdzēt jaunajiem un arī izlases kodolam ar savām zināšanām tehnikā sasniegt labākus rezultātus. Savas kamanas ļoti daudz taisīju pats, saprotu to jomu, bet, pašam arī trenējoties, laika vienmēr pietrūkst," "Latvijas Avīzei skaidroja Kivlenieks.

Kivlenieks vēl apsver iespēju Eiropas čempionātā janvārī Siguldas trasē aizvadīt savas atvadu sacensības, taču to viņš darīs vien tad, ja jutīs, ka varēs pieklājīgi nobraukt.

"Visvairāk atcerēšos pirmo medaļu individuāli Siguldā 2012. gadā. Līdz tam allaž mazliet pietrūka, bet tad beidzot sanāca. Bija liels gandarījums. Gribējās visu laiku startēt līdzīgi kā iepriekšējā sezonā – būt TOP 10 vai tuvu tam un ar iespēju cīnīties par medaļām regulāri, ne tikai mājas trasē vai sakritību gadījumā," viņš uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!