Foto: LETA

Latvijas skeletona izlasi nākamajā sezonā pārstāvēs četri sportisti, no kuriem trīs startēs Pasaules kausa posmos, otrdien notikušajā preses konferencē pastāstīja izlases galvenais treneris Dainis Dukurs.

Līdz šim Latviju augstākā līmeņa skeletona sacensībās pārstāvēja tikai Martins un Tomass Dukuri, bet šajā sezonā pilnvērtīgi pievienojušies arī Dāvis Dreimanis un Lelde Priedulēna. Ja Priedulēna startēs Pasaules kausā, tad Dreimanis piedalīsies Eiropas un Internacionālā kausā, kā arī Pasaules junioru čempionātā.

”Leldes piedalīšanās Pasaules kausā mums samazinās izmaksas. Par Leldi mēs uztrauksimies smagajā Vistleras trasē,” stāstīja Dainis Dukurs. ”Sagatavošanās posmā esam izdarījuši visu kā bijām plānojuši, tagad ceram uz rezultātiem.


Skeletona saimniecībai pievienojies no bobsleja aizgājušais Mihails Arhipovs: ”Mēs esam pieaicinājuši Mihailu Arhipovu, kurš iedvesis jaunas dvesmas fiziskajā sagatavotībā. Mums ļoti patīk viņa personība.”

”Pārējie komandas darbinieki ir palikuši,” stāstīja treneris. ”Martins nākamajā sezonā startēs ar kamanām, kas būvētas uz Vankūveras olimpiskajām spēlēm, bet Tomasam ir jaunas, jo viņš ir augumā garāks, tāpēc skeletons viņam bija jāpielāgo. Pirmie rezultāti ir daudzsološi. Sagatavošanās posmā daudz laika pavadījām starta estikādē, kur bija labi rezultāti. Briestam smagai sezonai, jo priekšā ir deviņi Pasaules kausa posmi.”

Savukārt Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) prezidents Jānis Kols slavēja skeletonistu sasniegumus aizvadītajā sezonā, uzsverot, ka viņu paveiktais ir kaut kas unikāls. Viņš arī cer, ka Latvijas sportisti to spēs atkārtot.

Pagājušajā sezonā Martins Dukurs kļuva par pasaules un Eiropas čempionu, kā arī trešo reizi pēc kārtas viņš kļuva Pasaules kausa ieguvēju.

Skeletonisti jauno sezonu sāks ASV – Leikplesidā un Parksitijā, bet trešais Pasaules kausa posms notiks Kanādā, Vistlerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!