Foto: LETA
Latvijas jaunajai skeletonistei Dārtai Zuntei nebija mērķis Eiropas kausa pirmajā posmā Siguldā uzrādīt labus rezultātus un cīnīties par augstām vietām, bet gan veikt labus un kvalitatīvus braucienus, pēc finiša teica sportiste.

Kā ziņojām, Zunte piektdien Siguldā notiekošajā Eiropas kausa posmā izcīnīja astoto vietu, lai gan pēc pirmā brauciena vēl atradās pozīciju zemāk.

"Ņemot vērā veselības stāvokli, izdarīju labu darbu. Kājas traumas dēļ sanāca izlaist vasaras sezonu. Pašlaik neesmu pārāk labā fiziskā normā, bet ar katru mēnesi jūtos arvien labāk. Pagājušajā gadā šeit man bija labāks starts," žurnālistiem teica Zunte. "Piedalīsimies arī nākamajos Eiropas kausa posmos, šonedēļ jau dosimies uz Austriju."

"Gribēju šodien sacensties ar komandas biedrenēm, būtu lielāka iekšējā konkurence. Mans mērķis nebija uzrādīt lielisku laiku, kas nedaudz izdevās, un cīnīties par vietām. Mērķis bija nobraukt labus un kvalitatīvus braucienus," uzsvēra 16 gadus vecā Zunte.

"Pirmajā braucienā trasē bija nedaudz sniegs. Laikapstākļi un ātrums visiem bija vienāds. Pašai patīk braukt pa ātru ledu, patīkami izbraukt ātrāk, jo tur vajag vairāk meistarības," uzskata jaunā sportiste.

Zunte bija vienīgā Latvijas pārstāve starp daiļā dzimuma sportistēm. Kopumā sieviešu konkurencē startēja 20 skeletonistes. Sākotnēji bija iecerēts, ka sacensībās piedalīsies arī Paula Kristiāna Lāce, viņa uz starta neizgāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!