Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Vairāk nekā astoņus mēnešus pēc konflikta joprojām nav atrisinājuma Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) un Jāņa Miņina strīdā, bet bobslejists smagas traumas dēļ šobrīd uz gadu "ir pagājis no visa malā".

Atgādinām, ka neilgi pēc gadu mijas Latvijas sporta dzīvi satricināja viens no pēdējā laikā lielākajiem skandāliem – no bobsleja izlases aizgāja tā brīža līderis, viens no pasaules spēcīgākajiem pilotiem Jānis Miņins. Toreiz abas puses vainu novēla viens uz otru.

Vēlāk Miņins vēlējās pārstāvēt citu valsti, taču LBF nedeva tam atļauju.


"Brīvlaišanas atļauja nav viņam dota. Jā, viņš var strādāt par treneri citās komandās, konsultēt, bet kā sportistam viņam nav atļaujas startēt citās komandās," portālam "Delfi" apliecināja LBF viceprezidents Zintis Ekmanis, piebilstot, ka nevēlas pat atcerēties šo notikumu bobsleja dzīvē.

Tikmēr nedaudz runīgāks bija Miņins, kurš arī apstiprināja, ka no LBF nav saņēmis brīvlaišanas vēstuli.

"Viss pa vecam, "mētājos" te riņķī. Par nākotni? Nekas nav zināms, vajadzētu patrenēt, bet nekā konkrēta šobrīd nav," teica Miņins. Kā norādīja bobslejists, ja viņam būs jaunumi, tad par to pavēstīšot tikai tad, kad viss būs jau nokārtots. "Negribas pirms tam neko teikt, jo esmu jau "apdedzinājies"."

Sākotnēji parādījās informācija, ka Miņins varētu pārstāvēt Slovākiju un konsultēt slovākus, tomēr šis plāns izjucis. Pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās informācijas, Miņinam bijuši piedāvājumi arī no Beļģijas, Austrālijas un Nīderlandes, tomēr arī tie nav realizējušies.

Runājot par iespējām sportot, Miņins atklāj, ka uz gadu par to jāaizmirst. Vasarā bobslejists bija domājis iepriecināt Kuldīgā savus līdzjutējus un piedalīties motokrosa sacensībās, taču vienā no treniņiem kritienā smagi traumēja ceļgalu, pārraujot krusteniskās saites un nopietni savainojot arī kāju muskuļus.

"Celis uz otru pusi gandrīz bija, četras stundas operācija bija... Tagad divas nedēļas bez kruķiem beidzot staigāju. Tā kā uz gadu sportošana jāaizmirst," saglabājot optimismu, saka Miņins. "Tad skatīsimies – varbūt trenēšu, varbūt sportošu..."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!