Foto: Romans Kokšarovs
Latvijai uzticēto Eiropas kausa posmu skeletonā un bobslejā, kas uzskatāms par "generālmēģinājumu" Pasaules kausa sacensību rīkošanas iegūšanai, pilnībā rīkos Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Federācija iepriekš bija vienojusies ar "Ghetto Games" par organizatorisko darbu veikšanu, kas nav tieši saistīti ar sacensību rīkošanu trasē, taču galīgā vienošanās par sadarbību nav panākta, preses konferencē atklāja LBSF ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

"Mēs beigās nevienojāmies par samaksu," portālam "Delfi" atklāja Ekmanis. "Gribējām no sevis noņemt organizatorisko slogu, kas attiecas uz pasākuma loģistiku ar dalībnieku un oficiālo personu sagaidīšanu, sadzīviskas lietas", bet nav tik traki. Ir interesanti darīt arī šo darbu, būs jauna pieredze. Mums palīdzēs Janika Dzeguze, kura piedalījusies Nāciju krosa un pasaules motokrosa čempionāta sacensību rīkošanā "Zelta zirga" trasē Ķegumā un pati ir bijusi saistīta ar bobsleju, viņa vadīs sacensību centu."

Kā zināms, 19. un 20. decembrī Siguldas trasē risināsies Eiropas kausa izcīņas posms bobslejā divniekiem un skeletonā. Veiksmīgu sacensību sarīkošanas gadījumā Latvija var cerēt iegūt tiesības 2016./2017. gada sezonā uzņemt jau Pasaules kausa posmu skeletonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!