Foto: LETA
Latvijas bobsleja izlases pēdējo gadu sasniegumos lielākais nopelns ir komandas galvenajam trenerim Sandim Prūsim, uzskata Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Kā zināms, aizvadītās sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā, kas norisinājās 2014.gada ziemas olimpisko spēļu trasē Krievijas pilsētā Sočos, Latvijas labākais pilots Oskars Melbārdis triumfēja četrinieku sacensībās, izcīnot pirmo uzvaru karjerā un nodrošinot sev otro vietu sezonas kopvērtējumā.

Tāpat Sočos Melbārdis kopā ar Daumantu Dreiškenu izcīnīja trešo vietu divnieku mačos.

"Ja arī pirms trim gadiem kāds varbūt neticēja Prūsim, tagad jau redzam viņa darba augļus," Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) tikšanās reizē ar bobsleja sabiedrību izteicās Vrubļevskis.

Tikmēr Prūsis atzina, ka sportisti var maksimāli koncentrēties savam darbam un nedomāt par blakus lietām, jo trūkstošo maksimāli atrisinājusi Latvijas Bobsleja federācija (LBF).

"Kas attiecas uz šo olimpisko ciklu, būtu grēks žēloties, jo sadarbībā ar LOK, Latvijas Olimpisko vienību (LOV) un sponsoriem lielākie jautājumi jau ir atrisināti - es teiktu, ka par 90% viss ir sakārtots," izteicās LBF viceprezidents un valdes loceklis Zintis Ekmanis. "Liels priekš par puišu izturību garajā sezonā un to, ka Soču trasē Latvijas himna skanēja vairākkārt jau šā gada sacensībās."

"Svarīgi, ka tehnika, kurā veicām nopietnas investīcijas - 90 000 - 100 000 latu -, ir atmaksājusies. Mūsu kolektīvs kopā ar skeletonistiem ir ļoti efektīvs, un lūdzam to LOK novērtēt," stāstīja Ekmanis.

Tik optimistiski noskaņots nebija Latvijas vadošais pilots Melbārdis, kurš neprognozē, kas notiks pēc Soču Olimpiādes.

"Rezultātu ziņā aizvadītā sezona ir bijusi ļoti pateicīga, un apstākļi, kas radīti treniņiem, ir ļoti labi. Tomēr, aprunājoties ar puišiem, daudziem radās jautājums, kas notiks pēc Sočiem - jo algu jautājumam tomēr arī ir sava loma," norādīja Melbārdis.

"LOV pamatsastāvā iekļautajiem sportistiem algām mazākām nevajadzētu kļūt. Paaugstinātas stipendijas ir par pirmo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā, 1.-3.vietu pasaules čempionātā, uzvaru Eiropas čempionātā un 1.-6.vietu olimpiskajās spēlēs," atbildēja Vrubļevskis. "Iepriekšējie kritēriji tika izstrādāti 2010.gadā un netika mainīti visu olimpisko ciklu. Līdz šim nebija precedenta, ka kāds ir uzvarējis Pasaules kausa kopvērtējumā. Izstrādājot kritērijus nākamajam ciklam, tas tiks ņemts vērā."

Pasaules kausa kopvērtējumā gan divniekos, gan četriniekos Melbārdis izcīnīja otro vietu. Bobsleja kombinācijā, kurā tiek ņemta vērā gan divnieku, gan četrinieku ieskaite, šosezon Melbārdis triumfēja.

Šīgada pasaules čempionātā Melbārdis divniekos izcīnīja piekto vietu, bet četriniekos - devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!