Pagājušā gada nogalē plašu vietēju rezonansi ieguvušajā vārdu apmaiņā starp hokeja kluba "Dinamo Rīga" valdes priekšsēdētāju un Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidentu Juri Savicki un Daini Dukuru mediji ir "sabiezinājuši krāsas" Savicka izteikumos, uzskata Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadība.

2016. gada nogalē Juris Savickis sarunā ar Krievijas portālu "life.ru" izteicās, ka Latvijas skeletonisti boikotēs pasaules čempionātu Krievijā pašu vājo rezultātu dēļ, turklāt lika saprast, ka Latvijas sportisti nav pietiekami pārbaudīti dopinga lietošanā. Latvijas skeletona izlases vadītājs Dainis Dukurs sarunā ar portālu "Delfi" toreiz pauda sašutumu par Savicka izteikumiem. LOK, kuras sastāvā ir Savicka vadītā LTS, toreiz atteicās vērtēt, vai LTS prezidenta izteicieni atbilst LOK Ētikas kodeksam.

"Es neuzskatīju, ka, nezinot visu sarunu un tās kontekstu, redzot tikai atreferējumu, būtu iespējams izteikt konkrētus apvainojumus vai pārmetumus konkrētam cilvēkam, es to sarunu neredzēju un nedzirdēju," intervijā "Delfi TV" žurnālistam Jānim Domburam izteicās LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. "Tā bija publikācija. (..) Domāju, ka šajā gadījumā Savicka pateiktais bija tendenciozi pasniegts sabiedrībai un speciāli sabiezinātas krāsas. Varbūt viņš nebija domājis kādu apvainot personiski, bet vienkārši pieminēja sarunā, zinādams, ko no viņa grib dzirdēt."

"Viedokļu dažādība mūsu valstī ir pieņemama, un ja Savickim bija iebildumi pret Dukuru reakciju par [pasaules] čempionāta rīkošanu Krievijā, lai viņš tā domā," piebilda Vrubļevskis.

"Ja runājam par ētiku, šis jautājums ir daudz dziļāks – ja kādas federācijas prezidents sāk kritizēt citas federācijas vadību vai sportistus, tas jebkurā gadījumā, manuprāt, būtu nopietni skatāms jautājums," intervijā Jānim Domburam savu viedokli pauda LOK viceprezidents Einars Fogelis. "Taču, nezinot kontekstu, kādā Savicka kungs ir runājis, grūti spriest. Šis jautājums būtu izrunājams, ja šie kungi būtu ar mieru sēsties pie viena galda, bet LOK nav iestāde, kura kādu ar varu var atvest un nosēdināt pie galda."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!