Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Piektdien Vācijā, Kēnigzē trasē pasaules čempionātā skeletona sacensībās notiks izšķirošie divi braucieni, pirms kuriem pārliecinošs līderis ir Pasaules kausa ieguvējs Martins Dukurs.

Trešais brauciens notiks pulksten 10, bet ceturtais - pulksten 11:30 pēc Latvijas laika.

Pēc diviem braucieniem Martina Dukura pārsvars pār tuvāko sekotāju Mihi Haliloviču ir 0,57 sekundes, bet 0,70 sekundes Latvijas labākajam skeletonistam zaudē Sandro Stīličke. Vēl nākamajās vietās atrodas un uz vietu trijniekā pretendē Aleksandrs Tretjakovs un Kristans Bromlijs (attiecīgi +0,72 un +0,86 sekundes).

Otrs latvijas skeletonists Tomass Dukurs pēc diviem braucieniem ir astotais. Savam brālim pēc diviem braucieniem viņš zaudē 1,35 sekundes, bet no labāko sešinieka viņu šķir 0,35 sekundes.

Atgādinām, ka ceturtdien pirmajā braucienā Martins Dukurs sasniedza rezultātu 51,18 sekundes, kas bija jauns Kēnigzē trases rekords. Pasaules kausa ieguvējs un galvenais pasaules čempionāta favorīts labi veica trases augšdaļu, trases vidū pieļāva kļūdu, taču savaldīja kamanas un finišēja ar jaunu trases rekordu.

0,11 sekundes pirmajā braucienā viņam zaudēja vācietis Mihi Halilovičs, bet trešais bija vēl viens vācietis Sandro Stīličke (+0,24 sekundes). Vēl 0,01 sekundi lēnāks bija Aleksandrs Tretjakovs, bet 0,30 sekundes Martinam Dukuram zaudēja brits Kristans Bromlijs.

Tomass Dukurs, startējot vēl pilnībā neatlabis pēc slimības, labi veica pirmo braucienu un savam brālim zaudēja 0,57 sekundes.

Otrajā braucienā sākumā vairāki konkurenti uzlaboja trases rekordu, bet Martins Dukurs pēc tam kā vienīgais "izbrauca no 51 sekundes" un sasniedza fantastisku trases rekordu – 50,67 sekundes.

Kopš 1982.gada 21 reizi ir izcīnīti pasaules čempiona tituli un tas ir ticis sportistiem no septiņām valstīm. Latvijas skeletonisti vēl nekad pasaules čempionātos nav izcīnījuši medaļas, bet šogad abi brāļi tiek minēti starp favorītiem. Tā kā Ziemas olimpisko spēļu gados pasaules čempionāti nenotiek, tad iepriekšējo titulu sportisti izcīnīja 2009.gadā, kad uzvarēja šveicietis Gregors Štēli, kas tagad palīdz brāļiem Dukuriem. Pirms diviem gadiem otrais bija brits Adams Pengilijs, bet bronzas medaļu ieguva Aleksandrs Tretjakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!