Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri piektdien Austrijā, Īglsas trasē, aizvadīja Pasaules kausa izcīņas sezonas priekšpēdējo posmu, kurā Martins Dukurs, divreiz labojot trases rekordu, svinēja spožu uzvaru un atguva kopvērtējuma līdera godu.

Pēc salīdzinoši neveiksmīgā Kēnigszē posma Martins Dukurs Īglsā atkal pārliecinoši pierādīja savu meistarību, Īglsā uzvarot abos braucienos un abos labojot trases rekordu. Konkurēt ar vadošo Latvijas un pasaules skeletonistu šoreiz nespēja nedz korejietis Sunbins Juns, kurš palika trešais, nedz olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs, kurš uzrādīja otro rezultātu.

Pirmajā braucienā Martina Dukura rezultāts un jaunai trases rekords bija 52,01 sekundes; Sunbins Juns bija otrais (+0,26 sek,), Tretjakovs - trešais (+0,30 sekundes). Pēc otrā brauciena, kurā Martina Dukura rezultāts bija jau zem 52 sekundēm - 51,88 sekundes, Tretjakovs no latvieša divu braucienu summā atpalika jau par 0,58 sekundēm, Juns - par 0,68 sekundēm.

Labs sniegums arī Tomasam Dukuram, kurš pēc pirmā brauciena atradās sestajā vietā, taču pabeidza šīs sacensības dalītā ceturtajā pozīcijā.

Plašāku sacensību aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!