Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien, 31. janvārī, uzvarēja Pasaules kausa sezonas priekšpēdējā posmā unikālajā Sanktmoricas trasē, atgūstot arī kopvērtējuma līdera dzelteno kreliņu.

Otrs Latvijas skeletonists Tomass Dukurs divu braucienu summā ieņēma dalītu devīto vietu.

Martins Dukurs pirmajā braucienā bija otrais, tobrīd līderim Sunbinam Juņam zaudējot tikai 0,02 sekundes. Trešais pēc pirmā brauciena bija vācietis Aksels Jungks (+0,08 sekundes).

Otrajā braucienā Martins Dukurs uzrādīja labāko laiku, svinot arī panākumu divu braucienu summā. Pirmā brauciena līderis Juņš ļoti slikti veica otro braucienu, summā ieņemot vien ceturto vietu.

Otrais Sanktmoricā palika Fēlikss Kaizingers, kurš pēc pirmā brauciena bija vien sestais. Viņš ļoti labi veica otro braucienu summā Martinam Dukuram zaudējot 0,31 sekundi. Trešais bija Jungks, kurš Latvijas labākajam skeletonistam zaudēja 0,34 sekundes.

Tomass Dukurs pirmajā braucienā pēc vāja starta ieņēma tikai 11. vietu. Otrajā braucienā viņam astotā vieta, kas summā deva dalītu devīto vietu. Tomass Dukurs savam brālim summā zaudēja 1,01 sekundi.

Pasaules kausa pēdējais posms pēc divām nedēļām risināsies Siguldā, kur sportisti sadalīs arī Eiropas čempionāta medaļas. Pasaules kausa kopvērtējumā pirms pēdējā posma Martins Dukurs ir vadībā ar 1440 punktiem, 21 punktu atpaliek līdzšinējais līderis Aleksandrs Tretjakovs, kurš Sanktmoricā bija vien sestais, bet trešais šobrīd ir Juņš (1381 punkts).

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešaidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!