Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas skeletonists Martins Dukurs sestdien Šveicē, Sanktmoricas trasē, dramatiskā cīņā izcīnīja sudraba godalgu pasaules čempionātā.

Tādējādi Martinam Dukuram neizdevās kļūt par trīskārtējo pasaules čempionu un pirmo reizi šī sporta veida vēsturē uzvarēt trīs pasaules čempionātos pēc kārtas.

Par pasaules čempionu kļuva krievs Aleksandrs Tretjakovs, kuram Martins Dukurs summā zaudēja tikai 0,03 sekundes. Trešā vieta vēl vienam krievu sportistam Sergejam Čudinovam, kurš savam tautietim zaudēja 2,27 sekundes.


Otram Latvijas skeletonistam Tomasam Dukuram neveiksmīgs bija šis pasaules čempionāts un viņš summā ierindojās vien astotajā vietā, lai gan pirms sacensībām tika uzskatīts par vienu no kandidātiem uz medaļām.

Pēc piektdienas pirmajiem diviem braucieniem Martins Dukurs bija otrais, abos braucienos zaudējot Tretjakovam. Savukārt Tomass Dukurs bija ceturtais, ar nelielām cerībām pakāpties augstāk.

Trešajā braucienā Martins Dukurs nedaudz mierīgāk veica startu, kur zaudēja Tretjakovam neierasti daudz. Trases vidū jau atguva vairākas sekundes simtdaļas, taču lejasdaļā pieļāva divas kļūdas, kas maksāja ļoti daudz. Martins Dukurs summā pēc trīs braucieniem līderim Tretjakovam zaudēja jau 0,46 sekundes, praktiski zaudējot cerības pacīnīties par zeltu, taču stabili turoties otrajā vietā. Tuvākais sekotājs Čudinovs viņam tobrīd zaudēja 1,38 sekundes.

Savukārt Tomass Dukurs labi iesāka savu trešo mēģinājumu, bet kaut kur brauciena laikā pieļāva kādu kļūdu, kas neļāva uzņemt ātrumu. Tomass Dukurs noslīdēja uz piekto vietu, tobrīd trešajai vietai zaudējot 0,34 sekundes.

Pēdējo braucienu izcili veica Martins Dukurs, visu trasi izbraucot praktiski bez kļūdām un sasniedzot absolūti labāko laiku starp visiem braucējiem pasaules čempionāta četros braucienos. Tikmēr Tretjakovs jau trases augšdaļā ievērojami zaudēja Martina laikam, bet, tuvojoties trases finišam, krievu sportista pārsvars bija vien 0,10 sekundes. Vēl pirms pēdējām virāžām saglabājās intriga, bet finišā Tretjakovs tomēr nosargāja savu pirmo vietu, apsteidzot summā Martinu tikai par 0,03 sekundēm.

Tikmēr Tomasam Dukuram ļoti neveiksmīgs bija pēdējais brauciens. Viņš centās riskēt starta ieskrējienā, taču kamanas izslīdēja no gropes un ar grūtībām viņš izvairījās no ieskriešanas apmalē. Lai gan turpinājumā Tomass Dukurs brauca labi, trases augšdaļā zaudētais bija liktenīgs un summā viņš ierindojās vien astotajā vietā. Sestdien veiktajos braucienos viņam attiecīgi 10. un 15.vietas. Summā viņš uzvarētājam zaudēja 3,30 sekundes, bet no trešās vietas viņu šķīra 1,03 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!