Foto: AP/Scanpix
Latvijas skeletonisti piektdien Kalgari sāka dalību Pasaules kausa jaunajā sezonā bobslejā un skeletonā. Fantastiski sezonas ievadā sevi apliecināja pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs, pārliecinoši uzvarot divu braucienu summā.

Martins Dukurs ne tikai uzvarēja divu braucienu summā, bet otrajā braucienā laboja arī deviņus gadus seno Kalgari trases rekordu. Tagad Martins Dukurs ir vienīgais skeletonists, kurš uzvarējis šajā trasē trīs reizes.

Tomass Dukurs sezonas pirmajās sacensībās ieņēma ceturto vietu un tikai piesardzīgi veiktais pirmais brauciens liedza viņam kāpt uz goda pjedestāla.

Martins Dukurs nedroši un ar vairākām kļūdām veica pirmo braucienu, taču tas viņam netraucēja par 0,23 sekundēm apsteigt Aleksandru Tretjakovu un par 0,52 sekundēm pārsteiguma autoru, britu Dominiku Edvardu Pērsonu. Otrajā braucienā Martins Dukus apliecināja savu dominanci pasaules skeletonā, lai gan trases starta rekordu kārtējo reizi laboja Tretjakovs. Otrajā braucienā jau trases vidusdaļā Martina Dukura pārsvars sasniedza vairāk nekā pussekundi, to viņš nosargāja un ar jaunu trases rekordu - 55,31 sekunde - triumfēja sacensībās.

Divu braucienu summā Martins Dukurs krievu Tretjakovu apsteidza par 0,52 sekundēm, britu jaunais skeletonists Pērsons apsteigts par 1,35 sekundēm, bet brālis - par 1,42 sekundēm.

Tomass Dukurs ļoti tīri veica abus braucienus un, iespējams, tehniski viņam bija labākie abi braucieni. Tomēr pirmajā braucienā ievērotā piesardzība viņam ļāva summā ieņemt ceturto vietu (dalīta piektā vieta pēc pirmā brauciena). Otrajā braucienā viņam trešais labākais laiks, bet summā no bronzas medaļas viņu šķīra tikai 0,07 sekundes.

Savukārt sieviešu sacensībās Lelde Priedulēna ieņēma 17.vietu. Pēc pirmā brauciena Latvijas skeletonistei bija 19.vieta, otrajā braucienā viņa uzrādīja 15.labāko laiku, taču tas ļāva vien pakāpties uz 18.vietu. Vēlāk diskvalifikāciju saņēma sacensību uzvarētāja amerikāniete Noelle Pikusa-Peisa, tādējādi Priedulēna pakāpās pa vienu pozīciju.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!