Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien, 3. decembrī, izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa posmā Altenbergā, kurā dominēja Vācijas skeletonisti.

Tomass Dukurs divu braucienu summā ieņēma septīto vietu.

Pirmo vietu pēc pirmā brauciena ieņēma vācietis Kristofers Grothērs, kurš finišēja pēc 55,77 sekundēm un uzlaboja pats sev piederošo trases rekordu. Viņam sekoja tautietis Aksels Jungks (+0,10 sekundes).

Savukārt trešajā un ceturtajā vietā bija attiecīgi Martins (+0,28) un Tomass Dukuri (+0,40 sekundes). Martins Dukurs mazliet kļūdījās sarežģītajā ceturtajā virāžā, bet Tomass pārvarēja lēnu startu (18. labākais laiks), trasi izbraucot ļoti precīzi.

Tomasam sekoja Mats Vestons (+0,43) sekundes, bet tikai sekundes simtdaļa šķīra sportistus, kuri bija no sestās līdz desmitajai vietai.

Otrajā braucienā Martins atkal pieļāva kļūdu ceturtajā virāžā, kur mājinieki vācieši bija perfekti. Par posma uzvarētāju kļuva Jungks, kurš otrajā braucienā bija krietni labāks par Grothēru, kurš palika otrais (+0,11 sekundes). Martins Dukurs divu braucienu summā Jungkam zaudēja 0,45 sekundes.

Tomass Dukurs otrajā braucienā kļūdījās vairāk, trases lejasdaļā nespēj sasniegt tik lielu ātrumu kā pirmajā braucienā un samierinājās ar septīto vietu summā. Viņš uzvarētājam zaudēja 1,04 sekundes.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!