Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Nu jau četrkārtējais Latvijas labākais sportists Martins Dukurs desmit mēnešus pēc Soču olimpiskajām spēlēm joprojām nav atradis salīdzinošās neveiksmes iemeslus un nezina, ko mainītu, ja Olimpiādes skeletona sacensības būtu jāaizvada vēlreiz.

2014.gadā jaunākais no brāļiem Dukuriem uzvarēja pilnīgi visās Pasaules kausa sacensībās, turklāt tikai reizi uzreiz aiz viņa nebija Tomass Dukurs. Tomēr februārī notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs triumfēja mājinieks Aleksandrs Tretjakovs, bet brāļi Dukuri ieņēma attiecīgi otro un ceturto vietu.

Pirms nedēļas M.Dukurs ceturto reizi tika atzīts par Latvijas labāko sportistu, pievienojot trofeju jau 2010., 2011. un 2013.gadā iegūtajām.

"Katra no šīm gada balvām ir izcīnīta. Jā, šoreiz nebija tāds pārsteigums kā tad, kad to ieguvu pirmajā reizē, tomēr katrs novērtējums ir patīkams un sniedz papildu motivāciju,"pauda sportists. "Gads kopumā ir izdevies, bet, protams, Sočos nesalikās, kā gribētos. Man tam nav konkrēta skaidrojuma. Ja būtu jābrauc vēlreiz, nezinu, vai kaut ko mainītu, jo likās, ka trāpīju ar tehniku, psiholoģiski un arī braucienu ziņā bija normāli."

Iepriekšējā sezonā Latvijas labākie skeletonisti Martins un Tomass Dukuri kāpa uz goda pjedestāla visos piecos pēc Jaunā gada aizvadītajos Pasaules kausa posmos - pie piecām uzvarām tika Martins, bet viņa vecākais brālis Tomass izcīnīja četras otrās un vienu trešo vietu. Tāpat Martins Dukurs jau piekto reizi pēc kārtas kļuva par Pasaules kausa ieguvēju.

Savukārt šīs sezonas pirmajos divos posmos, kas tika aizvadīti Leikpleisidā un Kalgari, latviešu brāļi izcīnījuši divas dubultuzvaras.

"Šīs sezonas sākumā jūtams, ka starp sportistiem un treneriem ir mazāk intrigu. Viss tiek uztverts vieglāk, un komandas vairāk eksperimentē," šāds secinājums pēc pirmajiem diviem pēcolimpiskās sezonas posmiem radies M.Dukuram. "Eiropā asumu varbūt uzdos Ziemeļamerikā nestartējušie krievi, kas mēģinās pārsteigt, jo būs piebraukuši šeit esošās trases. Varbūt arī jaunie vācieši gribēs sevi parādīt."

Savukārt Latvijas komanda sezonas ievadā eksperimentējusi ar sliecēm. "Braucu ar kamanām, ar ko pērn veicu tikai trīs posmus, savukārt slieces bija domātas tieši šīm Ziemeļamerikas trasēm, un izskatās, ka trāpīju. Arī laika apstākļi bija parocīgi. Priecē, ka eksperiments izdevās."

"Vasarā uztaisījām daudzas slieces ar domu, ka katrai trasei būs savas. Tā turpināsim braukt arī sezonas otrajā pusē," stāstīja skeletonists, kurš pauda prieku, ka šajās dienās Siguldā ir sals, kas ļauj kvalitatīvi trenēties. "Šorīt bija -8 grādi. Ideāls laiks, lai patrenētos un piebrauktu ko jaunu, jo šeit tik lieli mīnusi nav bieži."

Tāpat Martins Dukurs pauda prieku, ka šogad mājās pavadīs gan Ziemassvētkus, gan Jauno gadu. "Vismaz iepriekšējie divi Jaunie gadi bija Vācijā un jau šķita, ka tā jau kļuvusi par tradīciju. Šogad ar vēlo sezonas sākumu ir interesants formāts, bet līdz ar to sezona vēlu beigsies, tāpēc bažas rada laika apstākļi - vai marta sākumā Vācijā izdosies kvalitatīvi sagatavot Vinterbergas trasi."

Kaut Martins Dukurs jau labojis visus skeletona pasaulē iespējamos rekordus, latvietis atzina, ka cenšas nepievērst tiem uzmanību.

"Ja būs trīs uzvaras, tas nenozīmē, ka sekos ceturtā. Sekošana līdzi rekordiem iemidzina, tāpēc jāmēģina būt reālam - katri mači sākas no jauna, katra trase ir cits stāsts un tas arī skeletonā ir interesants," pauda Latvijas labākais sportists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!