Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Īglsas trasē Austrijā triumfēja Eiropas čempionāta un Pasaules kausa posma sacensības. Tādējādi viņš par Eiropas čempionu kļuva jau 10. reizi.

Visus savus Eiropas čempiona titulus Martins Dukurs izcīnījis pēc kārtas. 2016. gadā viņš pirmo pozīciju dalīja ar savu brāli Tomasu. Tāpat Martinam šī bija pirmā uzvara šajā sezonā.

Martins Dukurs jau pēc pirmā brauciena bija līderpozīcijā, bet otrajā braucienā viņam bija otrais rezultāts. Summā viņš uzvarēja ar rezultātu minūte un 46,17 sekundes. Savukārt Tomass Dukurs pēc pirmā brauciena bija dalītā otrajā vietā, tomēr otrajā braucienā vājais starts liedza pacīnīties par medaļām. Summā viņš brālim zaudēja 0,52 sekundes, Eiropas čempionāta vērtējumā palika ceturtais, bet Pasaules kausa vērtējumā – piektais.

Trešais Latvijas skeletonists Ivo Šteinbergs sacensības noslēdza 19. vietā. Pēc pirmā brauciens viņš bija 15., bet otrais brauciens bija vājāks, kas viņu atmeta uz 19. vietu. Summā Šteinbergs Martinam Dukuram zaudēja 1,89 sekundes.
Foto: AP/Scanpix/LETA

Otro vietu Pasaules kausa posmā izcīnīja korejietis Sunbins Juns, kurš uzvarētājam zaudēja 0,28 sekundes, bet vācietis Aksels Jungs ierindojās trešajā vietā (+0,29). Eiropas čempionātā Jungam otrā vieta, bet trešo pozīciju izcīnīja krievs Aleksandrs Tretjakovs (+0,37), kurš otrajā braucienā bija ātrākais.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs ar 771 punktu ir trešais, savukārt Tomass Dukurs ar 688. punktiem ir sestajā vietā. Savukārt Šteinbergs ir 21. pozīcijā ar 300 punktiem. Līderis ir Tretjakovs ar 834 punktiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!