Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas skeletonists Martins Dukurs pēc Vistleras trasē, Kanādā, izcīnītā sestā čempionu titula stāstīja, ka viņa lielais mērķis ir 2022. gada Pekinas olimpiskās spēles, sarunā ar Starptautiskās Bobsleja federācijas (IBSF) pārstāvi stāstīja pats Dukurs.

Jau vēstīts, ka Martins Dukurs sezonu noslēdza uz ļoti pozitīvas nots un pasaules čempionātā triumfēja ar pussekundes pārsvaru pār tuvāko sekotāju Ņikitu Tregubovu no Krievijas.

"Šī trase ir pietiekami sarežģīta, un, pieļaujot kļūdas, var zaudēt arī šo pussekundes pārsvaru. Esmu apmierināts ar saviem braucieniem, savu sniegumu un komandas darbu," sarunā ar IBSF teica Dukurs.

Lai arī pastāvēja iespēja, ka Martins Dukurs pēc neveiksmes Phjončhanas olimpiskajās spēlēs noslēdz savu karjeru, tomēr viņš atzina, ka palikšana bez godalgas bija tas, ka viņu motivēja.

"Šis ir iemesls, kāpēc es nebeidzu karjeru. Ja es būtu izcīnījis medaļu, tad varbūt teiktu, ka pietiek, bet man bija sajūta, ka vēl ir ko teikt. Šosezon veicām daudz testu. Kaut kas izdevās, kaut kas sāpīgi izgāzās, taču tā ir jāstrādā," viņš turpināja. "Tas ir sports, un tāpēc tas ir interesants, jo man nav nekādas uzvaru formulas vai programmas. Katras sacensības ir citādākas. Es turpināšu startēt sacensībās gadu pēc gada, bet lielais mērķis ir Pekinas olimpiskās spēles. Redzēsim, vai izdosies."

Martins Dukurs un viņa tēva Daiņa Dukura komentārs portālam "skeleton.lv":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!