Foto: EPA/LETA
Latvijas skeletonists Martins Dukurs pēc triumfa 2011.gada pasaules čempionātā neslēpa sajūsmu un atzina, ka panākums ir, pateicoties lieliski veiktajam visas komandas darbam.

Foto galerija

Jau ziņots, ka Martins Dukurs piektdien pārliecinoši triumfēja pasaules čempionātā, kas risinājās Vācijā, Kēnigzē trasē. Martins Dukurs visos četros braucienos sasniedza labāko laiku un tuvākos sekotājus apsteidza par vairāk nekā pusotru sekundi.

"Trūkst vārdu, nevaru aprakstīt to sajūsmu, vienreizēji. Tas ir visas manas komandas [treneru un tehniskā personāla] sasniegums, lieliski paveikts darbs. Sajūtas ir fantastiskas. Lielisks sasniegums Latvijai," pēc finiša teica Martins Dukurs.

Tā ir pirmā Latvijas medaļa pasaules čempionātu vēsturē skeletonā.

Kopš 1982.gada pasaules čempiona tituli ir izcīnīti 22 reizes un pie tiem ir tikuši sportisti nu  jau no astoņām valstīm, ieskaito Latvijau Tā kā ziemas Olimpisko spēļu gados pasaules čempionāti nenotiek, iepriekšējo titulu sportisti izcīnīja 2009.gadā, kad uzvarēja šveicietis Gregors Štēli, kurš tagad palīdz brāļiem Dukuriem. Pirms diviem gadiem otrais bija brits Adams Pengilijs, bet bronzas medaļu ieguva Aleksandrs Tretjakovs.

Atgādinām, ka šosezon Martins Dukurs uzvarēja arī Pasaules kausa izciņā, turklāt nodrošinot šo uzvaru vēl pirms pēdējām sacensībām, kurās brāļi Dukuri izcīnīja dubultuzvaru - Martinam pirmā, Tomasam - otrā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!