Foto: AP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs sestdien Austrijā, Īglsas trasē, pārliecinoši kļuva par Eiropas čempionu, uzvarot arī kārtējā Pasaules kausa posmā.

Otrs Latvijas skeletonists Tomass Dukurs divu braucienu summā izcīnīja trešo vietu gan Eiropas čempionātā, gan Pasaules kausa posmā.

Martins Dukurs ļoti labi veica pirmo braucienu, bija ātrākais startā un finišā sasniedza jaunu Īglsas trases rekordu – 52,68 sekundes. Otrais pēc pirmā brauciena bija krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš atpaliek par 0,38 sekundēm, bet 0,76 sekundes lēnāks par Martinu Dukuru pirmajā mēģinājumā bija cits krievu sportists Sergejs Čudinovs.


Tomass Dukurs arī salīdzinoši labi veica pirmo braucienu, tomēr finišā bija ceturtais. Brālim viņš zaudēja 0,78 sekundes.

Martins Dukurs izcili veica otro braucienu un vēlreiz laboja Īglsas trases rekordu – 52,45 sekundes. Summā viņa laiks bija 1:45,13 minūtes, bet otro vietu ieguva Tretjakovs, kurš uzvarētājam zaudēja 0,75 sekundes.

Tomass Dukurs izcili veica otro braucienu, ievērojami uzlaboja savu starta laiku un finišā divu braucienu summā savam brālim zaudēja 1,35 sekundes. Pirmā brauciena trešo labāko sportistu Čudinovu vecākais no brāļiem summā apsteidza par 0,48 sekundēm.

Pēc šī posma ir zināms, ka Latvija ir ieguvusi Pasaules kausu kopvērtējumā. Pārliecinošs līderis ar 1785 punktiem ir Martins Dukurs, bet viņu kopvērtējumā var teorētiski apsteigt tikai Tomass Dukurs, kurš atpaliek par 223 punktiem (par uzvaru posmā dod 225 punktus). Trešais kopvērtējumā ir Aleksandrs Krekels, kurš šoreiz bija tikai devītais. Tomass Dukurs viņu apsteidz par 102 punktiem (attiecīgi 1562 un 1460 punkti). Tādējādi pēdējā posmā Soču olimpiskajā trasē Krekelam, lai apsteigtu Tomasu Dukuru kopvērtējumā, ir jāierindojas par vairāk nekā desmit vietām augstāk.

Šis posms bija arī otrais no trijiem cīņā par FIBT speciālo naudas balvu - 100 000 eiro. Tā kā Martins Dukurs tagad ir uzvarējis Kēnigzē un Īglsā, tad viņam vēl jāuzvar pēdējā posmā Sočos, un FIBT naudas prēmija pienāksies viņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!