Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas skeletonists Martins Dukurs sestdien Austrijā, Īglsas trasē, pārliecinoši triumfēja Pasaules kausa izcīņas kārtējā posmā, nostiprinoties kopvērtējuma līderpozīcijā.

Martinam Dukuram tā bija septītā uzvara karjerā Pasaules kausa posmos un otrā šajā sezonā.

Otrs Latvijas skeletonists Tomass Dukurs divu braucienu summā bija astotais.

Martins Dukurs pēc pirmā brauciena arī bija līderis, bet Tomass Dukurs bija devītais.

Martins Dukurs pirmo braucienu veica 52,95 sekundēs, par 0,46 sekundēm apsteidzot krievu Sergeju Čudinovu un par 0,57 sekundēm – amerikāni Metjū Antuānu. Tomass Dukurs savam brālim pirmajā braucienā zaudēja 0,83 sekundes.

Otrajā braucienā Martins Dukurs arī uzrādīja labāko rezultātu, trasi veicot 53,00 sekundēs un summā sasniedzot laiku viena minūte un 45,95 sekundes. Otro vietu summā spēja nosargāt Čudinovs, kurš divos braucienos Latvijas labākajam skeletonistam zaudēja 0,80 sekundes. Uz trešo vietu summā pakāpās krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš kopā ar Čudinovu dalīja otro vietu otrajā braucienā. Divu braucienu summā Tretjakovs no Martina Dukura atpalika par 0,94 sekundēm.

Tomass Dukurs otrajā braucienā sasniedza sesto labāko laiku un summā pakāpās uz astoto vietu. Divu braucienu summā viņš Martinam Dukuram zaudēja 1,45 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!