Foto: AP/Scanpix
2015. / 2016. gada Pasaules kausa izcīņas skeletonā pirmajā posmā Vācijā, Altenbergas trasē, Martins Dukurs pēc lieliska otrā brauciena apsteidza Krievijas sportistus un izcīnīja uzvaru. Savukārt Tomass Dukurs ierindojās piektajā vietā.

Pēdējās astoņās sezonās Martins Dukurs septiņas reizes Pasaules kausu iesācis ar uzvaru pirmajā posmā.

Pirmajā braucienā Martins Dukurs startēja kā ceturtais un tobrīd ar jaunu trases rekordu apsteidza brāli Tomasu, kurš bija līderis. Taču vēlāk brauca divi Krievijas skeletonisti Ņikita Tregubovs un Aleksandrs Tretjakovs, kuri, pateicoties labiem startiem, spēja apsteigt Martinu (Tretjakovs bija pirmais, Tregubovs - otrais). Tomass pēc pirmā brauciena bija ceturtais.

Otrajā braucienā vietu sadalē "savu roku" pielika arī laika apstākļi, jo labāko sešinieka braucienos sāka nedaudz snigt, kas nāca par labu Martinam Dukuram. Pasaules kausa trofejas glabātājs uzlaboja savu starta laiku, labi izbrauca ceturto virāžu, kurā kļūdījās pirmajā braucienā, un finišā bija labākais. Pēc viņa braucošais Tregubovs jau augšdaļā sāka zaudēt Martinam, nespējot neko labot arī turpinājumā. Savukārt Tretjakovs startā sasniedza jaunu ieskrējiena rekordu, taču jau pēc pirmajām virāžām nespēja iegūt to paātrinājumu, kas padevās Martinam. Lejasdaļā Tretjakovs jau zaudēja Latvijas skeletonistam, pēdējās virāžās nedaudz pietuvojās Martinam, taču apsteigt Pasaules kausa "dominatoru" nebija pa spēkam.

Pasaules kausa turpinājumā nākamajās divās nedēļas nogalēs sacensības būs Vinterbergā un Kēnigzē, bet pēc gadu mijas sportisti pārcelsies uz Ziemeļameriku.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!