Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien izcīnīja piekto vietu jaunās sezonas Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā, kas risinājās olimpiskajā Vistleras trasē.

Pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions, kā arī Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureāts pirmajā braucienā sniegainos laika apstākļos sasniedza trešo labāko rezultātu, bet otrajā braucienā pieļāva vairākas kļūdas un trasi veica tikai ar sesto labāko laiku.

Līdz ar to divu braucienu summā Martina Dukura rezultāts bija minūte un 48,06 sekundes, kas bija par 0,50 sekundēm sliktāk nekā sacensībās uzvarējušā kanādieša Džona Montgomerija laiks.

Aiz Vankūveras olimpisko spēļu čempiona otrais finišēja Lielbritānijas sportists Kristians Bromlijs, trešais palika krievs Aleksandrs Tretjakovs, bet par 0,05 sekundēm Martinu Dukuru apsteidza arī vācietis Miči Halilovičs.

Tikmēr Martina vecākais brālis Tomass Dukurs pēc 14.rezultāta pirmajā braucienā, otrajā sasniedza astoto laiku un divu braucienu summā pakāpās uz desmito vietu. Tomass Dukurs no uzvarētāja atpalika par 1,13 sekundēm.

Pasaules kausa izcīņā šogad notiks astoņi posmi - līdz gadu mijai četri Ziemeļamerikā, bet pēc tam četri Eiropā. Savukārt pasaules čempionāts skeletonā vīriešiem 24. un 25.februārī risināsies Vācijā, Kēnigzē trasē, kurā Martins Dukurs pagājušajā sezonā izcīnīja uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!