Foto: F64
Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Siguldā ar uzvaru uzsāka dalību 2020./ 2021. gada Pasaules kausa sezonā, bet vietu trijniekā otrajā braucienā izlaida Tomass Dukurs, kurš finišēja ceturtajā pozīcijā.

Martins Dukurs pa -0,79 sekundēm apsteidza vāciešus Fēliksu Kaizingeru un Aleksandru Gasneru, kuri ieņēma dalītu otro vietu, bet Tomass Dukurs finišēja ceturtajā pozīcijā (+0,93 sekundes).

Dukuru brāļi pēc pirmā brauciena ieņēma pirmo un otro pozīciju, Martinam pa -0,45 sekundēm apsteidzot Tomasu. Trešo pozīciju ieņēma pasaules čempions Fēlikss Kaizingers (+0,47 sekundes) no Vācijas, bet mazāk nekā desmitdaļu atpalika arī Aleksandrs Tretjakovs, Kregs Tompsons, Mets Vestons un Ņikita Tregubovs.

Izcilu otro braucienu veica Gasners, kurš no astotās pozīcijas uzkāpa līdz goda pjedestālam. Savukārt savu ceturto vietu nespēja aizstāvēt agresīvi braucošais Tretjakovs, kurš atkāpās līdz devītajai pozīcijai.

Gasneru aiz muguras nespēja noturēt arī viņa tautietis Kaizingers, kurš otrajā braucienā uzstādīja ātrāko starta laiku, bet pamazām zaudēja savu pārsvaru, finišā uzrādot identisku laiku. Trases beigu daļā arī Tomass Dukurs nenoturēja savu otro pozīciju, atkrītot uz ceturto vietu.

Savukārt Martins Dukurs uzrādīja labāko laiku abos braucienos, svinot pārliecinošu uzvaru pirmajā Pasaules kausa posmā šosezon, par kuru sportists gan neizrādīja dižu prieku ne pēc pirmā, ne otrā brauciena. Abi brāļi norādīja, ka vēlējās izpildīt kvalitatīvākus braucienus, paužot vilšanos par savām kļūdām.

Nākampiektdien Siguldā norisināsies arī otrais Pasaules kausa posms, bet šajā nedēļas nogalē Vidzemes pilsētā sagaidāmas arī sacensības bobslejā divnieku ekipāžām.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā lasāms detalizēts notikumu apraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!