Foto: AP/Scanpix

Ceturtais pasaules čempiona tituls skeletonā, kuru piektdien izcīnīja latvietis Martins Dukurs, nepieder viņam, bet gan visai komandai, uzskata pats čempions.

Kā zināms, Martins Dukurs Austrijas trasē Īglsā notiekošā pasaules čempionāta sacensībās piektdien izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet viņa vecākais brālis Tomass Dukurs ieņēma sesto vietu.

Līdz ar panākumu Martins Dukurs kļuvis ar uzvarām bagātāko skeletonistu pasaules čempionātos. Trīs zelta medaļas ir šveicieša Gregora Štēli kontā. Štēli par čempionu kļūt bija pa spēkam 1994., 2007. un 2009.gadā.

"Šī man ir ļoti īpaša diena. Pēc tam, kad Štēli bija izcīnījis savu trešo titulu, viņš teica tāpat. Šī uzvara nepieder man, bet gan visai manai komandai. Paldies visiem!" Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) citē M.Dukura teikto.

Tikmēr sudraba medaļu izcīnīja Dienvidkorejas pārstāvis Juns Sunbins un olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs, kuri uzrādīja identisku laiku un četru braucienu summā M.Dukuram zaudēja 1,13 sekundes.

"Sudraba medaļa - tas ir lieliski, bet varēju būt labāks un gribēju vairāk. Diemžēl šosezon neesmu piedalījies pietiekami daudz sacensībās," teica Tretjakovs.

"Nezinu, ko teikt. Šī ir liela diena man un manai valstij. Esmu ļoti laimīgs," lakonisks bija Sunbins.

Pašlaik 31 gadu vecais M.Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists. Par pasaules čempionu latvietis kļuvis četras reizes - 2011., 2012., 2015.gadā un šogad, bet 2013.gadā viņš ieguva sudrabu. Savukārt 34 gadus vecais T.Dukurs pasaules čempionātos ticis pie vienas bronzas godalgas, ko ieguva pērn.

M.Dukurs, kurš ir pēdējo sešu gadu Pasaules kausa ieguvējs, ar 1560 punktiem ir arī pārliecinošs šīs sezonas līderis, kamēr otrajā vietā esošais dienvidkorejietis Juns Sunbins ieguvis par 195 punktiem mazāk. Tikmēr T.Dukurs ar 1348 punktiem ir trešais.

M.Dukurs uzvarējis sešos no septiņiem šīs sezonas Pasaules kausa posmiem.

Pēc pasaules čempionāta šosezon vēl atlicis aizvadīt vienu Pasaules kausa posmu.

Februāra sākumā brāļi Dukuri izcīnīja dalītu Eiropas čempionu godu. Martins par kontinenta labāko skeletonistu kļuva jau septīto gadu pēc kārtas, kamēr Tomasam šāds tituls pienācās pirmo reizi.

Jau ziņots, ka M.Dukuru decembrī apbalvoja kā 2015.gada Latvijas labāko sportistu. Viņš šo balvu saņēma trešo gadu pēc kārtas un piekto reizi kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!