Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien, 7. janvārī, uzvarēja Pasaules kausa posmā Vācijā, Vinterbergas trasē, bet pašas sacensības izvērtās skandalozi.

Martinam Dukuram šī bija 60. uzvara Pasaules kausa posmos karjerā, kas arī ļāva izvirzīties vadībā sezonas kopvērtējumā. Martinam Dukuram tagad ir 1398 punkti, otrajā vietā kopvērtējumā izvirzījies vācietis Aksels Jungs (1359 punkti), bet līdzšinējais līderis Kristofers Grothērs noslīdējis uz trešo pozīciju (1347 punkti).

Tomass Dukurs pēc uzvaras iepriekšējā posmā Siguldā šoreiz samierinājās ar piekto vietu, kas ir otrs labākais rezultāts sezonā.

Pirmajā braucienā ātrākais bija krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš bija labākais ar ļoti labu braucienu. 0,26 sekundes viņam zaudēja brāļi Dukuri, kuri sasniedza identiskus laikus.

Tikai 0,02 sekundes latviešiem zaudēja ar 19. numuru startējušais ķīnietis Jaņs Veņgans, bet labāko sešiniekā vēl bija krievi Vladislavs Semjonovs un Ņikita Tregubovs.

Neiekļūstot labāko sešiniekā praktiski uzreiz pēc pirmā brauciena protestu iesniedza Vācijas komandas treneri. Īpatnēji, ka vācieši savā mājas trasē protestu iesniedza par formalitāti - lai gan bija ne visai spēcīgs sniegs, trase netika tīrīta pēc reglamenta.

Neņemot vērā sportistu lielākās daļas viedokli, Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) sacensību žūrija lēma atcelt pirmā brauciena rezultātus, bet uzvarētāju noskaidrot tikai vienā braucienā.

Otrajā braucienā, kas bija vienīgais, Martins Dukurs bija ātrākais, tikai par 0,01 sekundi apsteidzot vācieti Akselu Jungu. Ar trešo vietu nācās samierināties neieskaitītā brauciena uzvarētājam Tretjakovam, kurš Martinam Dukuram zaudēja 0,05 sekundes.

Brauciena atcelšana "iegrieza" Tomasam Dukuram, kurš šajā vienīgajā braucienā pieļāva nelielas kļūdas un palika piektais, brālim zaudējot 0,21 sekundi.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!