Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien, 15. janvārī, Šveicē unikālajā Sanktmoricas trasē sniegotos laika apstākļos otrajā braucienā nenosargāja pārsvaru un dramatiskā cīņā palika otrais, bet Tomass Dukurs otrajā braucienā nenosargāja vietu uz goda pjedestāla, finišējot piektais.

Martins Dukurs pēc perfektā sezonas sākuma, uzvarot četros posmos, tagad divos posmos pēc kārtas palicis otrais. Tomēr Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs saglabā pārliecinošu līderpozīciju.

Par posma uzvarētāju Sanktmoricā kļuva vācietis Aleksandrs Gasners, kurš panākumu nodrošināja ar perfekti veiktu otro braucienu. Divu braucienu summā Martins Dukurs viņam zaudēja vien 0,01 sekundi, bet trešais bija Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu čempions korejietis Sunbins Juņs (+0,47 sekundes).

Ja pirmajā braucienā sportistiem nācās saskarties ar nelielu snigšanu, tad otrā brauciena laikā unikālajā Sanktmoricas trasē puteņoja, kas apdraudēja sacensību norisi. Laika apstākļiem normalizējoties, sacensības tika pabeigtas, bet šādos laika apstākļos izveicīgāks bija Gasners.

Pēc pirmā brauciena Martins Dukurs bija līderis, par 0,20 sekundēm apsteidzot Gasneru un par 0,23 sekundēm savu brāli Tomasu. Otrajā braucienā visu izšķīra nianses un tas, kurš sportists būs sekmīgāks piesnigušajā trasē. Lieliski otro braucienu veica Juņs, kurš kopvērtējumā no dalītas piektās vietas pakāpās uz bronzas pozīciju. Savukārt pirms Martina Dukura startējušais Gasners perfekti izbrauca trases "atslēgas vietu" - "pakavu", kas viņam ļāva uzņemt lielu ātrumu trases lejsadaļā. Finišējot viņš Juņu apsteidza par 0,47 sekundēm. Martins Dukurs nedaudz pieticīgi, lieki neriskējot, veica "pakavu", kas šoreiz maksāja zeltu, jo lejasdaļā starpība strauji saruka un finišā nācās zaudēt par 0,01 sekundi.

Tomass Dukurs arī ne pārāk labi veica "pakavu", kas atmaksājās trases otrajā daļā. Kopvērtējumā viņš sev priekšā palaida ne tikai Juņu, bet arī jauno krievu Jevgeņiju Rukosujevu, samierinoties ar piekto vietu.

Šajās sacensībās nepiedalījās vadošie Krievijas skeletonisti, kuri devušies uz pasaules čempionāta trasi Altenbergā. Tur viņi piedalīsies Starpkontinentālā kausa sacensībās un gatavosies sezonas svarīgākajiem startiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!