Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc brāļu triumfa pēdējā šīssezonas Pasaules kausa izcīņas posmā Čezānas trasē Martins Dukurs uzsvēra vēsturisko mirkli, un veltīja šo panākumu abu tēvamun trenerim Dainim Dukuram.

"Es ilgi gaidīju, kad Dukuru ģimene stāvēs uz goda pjedestāla, un nu tas ir noticis," TV intervijā pēc finiša teica Martins. "Tā ir lieliska dāvana mūsu tēvam!"

Tomass Dukurs, kurš Čezānā finišēja otrais, atzina, ka treniņos esot bijušas tehniskas problēmas, taču sacensībās viss izdevies lieliski. "Man šodien izdevās labas sacensības, jo Martins te [uz goda pjedestāla] stāv bieži," teica Tomass. "Ceru, ka šī nav pēdējā reize, kad mēs abi vienlaicīgi esam uz pjedestāla."

Kā ziņojām, Čezānā brāļiem Dukuriem pirmoreiz izdevās izcīnīt dubultuzvaru un abiem kāpt uz goda pjedestāla.

Martinam Dukram šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas PK kausa sacensībās, piektā šai sezonā un desmitā PK posmos kopumā, un viņš ir veiksmīgākais no pašreiz startējošajiem skeletonistiem.

Martins Dukurs šosezon nodrošināja sev uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, un saglabāja arī Eiropas čempiona titulu. Viņa brālis Tomass otro gadu pēc kārtas Eiropas čempionātā ieņēma ceturto vietu un tikai 0,01 sekunde viņu šķīra no goda pjedestāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!