Foto: AP/Scanpix

Pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs treniņbraucienā Kanādas trasē Vistlerā, kur šajā nedēļas nogalē gaidāms sezonas pirmais Pasaules kausa posms, sabojājis savas labākās slieces, vēsta laikraksts "Diena".

"Trasē bija nokritis ledus, un trāpīju tieši uz betona. Slida tagad ir izmetama, un problēma tāda, ka nav man īsti rezerves varianta," laikrakstam sacīja Martins Dukurs. Ar rezerves sliecēm uzrādītie laiki pagaidām netuvojoties tiem, kurus izdevās sasniegt pirms kaujas slidu sabojāšanas, kuras tagad vairs neesot lietojamas.

Tāpat problēmas skeletonistiem sarūpēja arī aviokompānija "Lufthansa", kuras darbinieku streika dēļ aizkavējās kamanu nogādāšana Vistlerā. Tikai otrdien Latvijas skeletonisti varēja veikt pirmos treniņbraucienus Vistlerā.

Tikmēr Tomass Dukurs sev parocīgajā trasē braucot labi un esot apmierināts ar vasarā izgatavotajām eksperimentālajām kamanām. Pagājušajā sezonā Vistlerā viņš bija otrais aiz brāļa.

Jaunā Pasaules kausa sezona skeletonā pēc Latvijas laika sāksies naktī uz sestdienu, kad sacensības aizvadīs dāmas, tostarp latviete Lelde Priedulēna. Savukārt kungi, starp kuriem būs arī brāļi Martins un Tomass Dukuri, uz starta stāsies dienu vēlāk.

Šajā nedēļas nogalē turpat Vistlerā sāksies arī Pasaules kausa sezona bobslejā, taču Latvijas bobslejisti uz posmiem Ziemeļamerikā nav devušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!