Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas skeletonists Martins Dukurs ceturtdien Kalgari trasē triumfēja Pasaules kausa otrajā posmā, bet viņa brālis Tomass Dukurs pēc neveiksmes pirmajā braucienā nekvalificējās otrajām braucienam.

Martinam Dukuram tā bija sestā uzvara karjerā Pasaules kausa posmos un pirmā šajā sezonā.

Martins Dukurs bija ātrākais abos braucienos un par 0,09 sekundēm apsteidza kreivu Aleksandru Tretjakovu. Trešais palika Kristans Bromlijs, kurš Martinam Dukuram zaudēja 0,84 sekundes.

Martins Dukurs sacensībās startēja ar pirmo numuru un pirmajā braucienā viņš tā arī palika nepārspēts. Pirmajā braucienā tikai 0,07 sekundes viņam zaudēja krievs Aleksandrs Tertjakovs, bet 0,44 sekundes – brits Kristans Bromlijs.

Tomass Dukurs pirmajā braucienā startēja uzreiz aiz sava brāļa, taču starta ieskrējienā kamanas izslīdēja no ieskrējiena gropes. Tomass Dukurs gan savaldīja kamanas un veica braucienu ļoti labi, taču ieskrējienā pazaudētais ātrums neļāva cīnīties par augstvērtīgu rezultātu. Tomass Dukurs savam brālim zaudēja 2,05 sekundes un ierindojās pēdējā 25.vietā.

Otrajām braucienam kvalificējas 20 labākie sportisti.

Otrajā braucienā Bromlijs uzlaboja savu rezultātu un pieteicās uz uzvaru, taču viņa cerības pilnībā sagrāva Tretjakovs - krievu skeletonists uzrādīja starta ieskrējiena rekordu un pārliecinoši apsteidza Bromliju. Taču Martinu Dukuru tas neizista no līdzsvara. Vankūveras olimpisko spēļu vicečempions labi veica trases augšdaļu, bet tālāk lēnām palielināja pārsvaru un bija labākais arī otrajā braucienā.

Pēc šī posma par Pasaules kausa līderiem ir kļuvuši Tretjakovs un Bromlijs, kuriem ir pa 410 punktiem, bet tikai vienu punktu viņiem zaudē Martins Dukurs.

Atgādinām, ka pirms nedēļas PK pirmajā posmā Vankūveras olimpisko spēļu trasē Vistlerā Martins Dukurs ieņēma piekto vietu, bet Tomass Dukurs ieņēma desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!