Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Vinterbergas trasē Vācijā Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā izcīnīja ceturto vietu, bet viņa brālis Tomass ierindojās septītajā pozīcijā.

Martinam Dukuram pirmais brauciens neizdevās veiksmīgs, un viņš ar vairākām kļūdām uzrādīja astoto ātrāko rezultātu. Otrajā piegājienā viņš savu sniegumu uzlaboja, un ar ceturto rezultātu braucienā pakāpās uz ceturto pozīciju. Līdz goda pjedestālam viņam pietrūka 0,06 sekundes.

Tomass Dukurs šajās sacensībās demonstrēja stabilu sniegumu, un viņš pēc pirmā brauciena bija devītajā vietā, taču otrajā braucienā spēja pakāpties divas pozīcijas uz augšu, kas ļāva izcīnīt septīto vietu 30 braucēju konkurencē.

Par uzvarētāju kļuva krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš uzstādīja arī jaunu trases rekordu – 55,50 sekundes. Summā viņš sasniedza laiku 1:51,05 sekundes, kas bija par 0,29 sekundēm ātrāk nekā vācietim Akselam Jungam no Vācijas. Trešo vietu izcīnīja Kristofers Grothērs (+0,59).

Martins Dukurus uzvarētājam piekāpās 0,65 sekundes, bet Tomass – 0,90.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs ieņem ceturto vietu ar 738 punktiem, piekāpjoties Grothēram (835), Jungam (811) un Tretjakovam (754). Tomass Dukurs atrodam 11. pozīcijā ar 512 punktiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!