Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas skeletonists Martins Dukurs pasaules čempionātā Vācijā, Altenbergas trasē, pēc pirmajā sacensību dienā veiktajiem diviem braucieniem ir ārpus labāko trijnieka, zaudējot tikai trim Vācijas sportistiem. Otrs Latvijas skeletonists Tomass Dukurs ieņem septīto vietu, ar iespēju pacīnīties par labāko sešinieku.

Martins Dukurs ir seškārtējs pasaules čempions, =kopš 2011. gada tikai vienu reizi nav bijis pasaules čempiona godā, izcīnot sudraba godalgu. Tomēr pirms pēdējiem diviem braucieniem Altenbergas trasē viņam ir mazas iespējas izcīnīt savu septīto titulu, bet par kādu no medaļām sagaida sīva cīņa ar mājiniekiem vāciešiem.

Abos braucienos Martins Dukurs sasniedza ceturto labāko laiku, krietni zaudējot trim vāciešiem. No trešās vietas Martinu Dukuru šķir 0,17 sekundes, bet no pirmās - 0,52 sekundes.

Līderis šobrīd ir Kristofers Grotērs, kurš otrajā braucienā sasniedza jaunu trases rekordu. Viņš tuvāko sekotāju Aleksandru Gasneru pēc diviem braucieniem apsteidz tikai par 0,09 sekundēm, bet pirmā brauciena līderis Aksels Jungks otrajā braucienā atkrita uz treso pozīciju, līderim zaudējot 0,35 sekundes.

Tomass Dukurs pirmajā braucienā bija astotais, otrajā uzrādīja sesto labāko laiku, summā pakāpjoties uz septīto pozīciju. Viņš līderim zaudē 1,06 sekundes, bet no sestajā vietā esošā Fēliksa Keizingera atpaliek par 0,08 sekundēm.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!