Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ceturtdien Vācijā, Kēnigzē trasē, sākas 2011.gada pasaules čempionāts skeletonā, kurā vieni no kandidātiem uz medaļām ir arī Latvijas sportisti brāļi Martins un Tomass Dukuri.

Ceturtdien pirmais brauciens notiks 11:30, bet otrais sāksies pulksten 13 pēc Latvijas laika. Medaļas skeletonisti sadalīs piektdien, kad risināsies trešais un ceturtais braucieni.

Kopš 1982.gada 21 reizi ir izcīnīti pasaules čempiona tituli un tas ir ticis sportistiem no septiņām valstīm. Latvijas skeletonisti vēl nekad pasaules čempionātos nav izcīnījuši medaļas, bet šogad abi brāļi tiek minēti starp favorītiem. Tā kā Ziemas olimpisko spēļu gados pasaules čempionāti nenotiek, tad iepriekšējo titulu sportisti izcīnīja 2009.gadā, kad uzvarēja šveicietis Gregors Štēli, kas tagad palīdz brāļiem Dukuriem. Pirms diviem gadiem otrais bija brits Adams Pengilijs, bet bronzas medaļu ieguva Aleksandrs Tretjakovs.

Galvenais un neapstrīdamais favorīts uz pasaules čempiona titulu ir Martins Dukurs, kurš divas sezonas pēc kārtas ir izcīnījis Pasaules kausu. Pirms diviem gadiem Leikplesidas trasē pasaules čempionātā Martins Dukurs ieņēma vien 11.vietu, pirms tam 2008.gadā Altenbergā bija piektais, bet 2007.gadā Sanktmoricas trasē bija sestais.

Sliktāk pasaules čempionātos līdz šim veicies Tomasam Dukuram, kurš šosezon Pasaules kausā bija astotais. Pirms diviem gadiem Tomass Dukurs ierindojās 22.vietā, 2008.gadā bija 11.vietā, bet 2007.gadā – 18.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!