Foto: © VANOC/COVAN
Latvijas bobsleja pilota Edgara Maskalāna pilotētā divnieku ekipāža sestdien izcīnīja septīto vietu Čezānas trasē Itālijā notikušā Pasaules kausa izcīņas pēdējā, astotā posma sacensībās.

Pirmajā braucienā Maskalāns ar stūmēju Daumantu Dreiškenu sasniedza dalītu piekto labāko rezultātu, bet otrajā trasi veica lēnāk un summā nācās samierināties ar septīto pozīciju.

Uzvaru izcīnīja Itālijas sportista Simones Bertaco pilotētā ekipāža, kurai Maskalāns summā zaudēja 0,50 sekundes.

Tikmēr Oskars Melbārdis ar stūmēju Intaru Dambi pirmajā braucienā sasniedza 13.labāko rezultātu, bet otrajā uzrādīja tikai 18.rezultātu, summā ieņemot 19.vietu, par 1,33 sekundēm atpaliekot no Bertaco.

Jāpiebilst, ka Melbārdis abos braucienos sasniedza labāko starta laiku - 4,73 sekundes.

Otro vietu izcīnīja šveicieša Beāta Hefti pilotētais divnieks, kas uzvarētājam zaudēja 0,14 sekundes, bet tikai 0,01 sekundi no otrās vietas atpalika vācietis Tomass Floršucs.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem pirmo vietu ar 1614 punktiem izcīnīja krievs Aleksandrs Zubkovs, kurš pēdējā posmā ieņēma piekto vietu. Otro vietu ar 1516 punktiem ieguva šoreiz tikai 15.vietā palikušais Vācijas pilots Manuels Mašata, bet trešais ar 1476 punktiem palika Bertaco.

Tikmēr Maskalāns ar 560 punktiem ieņēma 16.vietu, bet Melbārdis tika pie 352 punktiem, kas viņam noslēguma kopvērtējumā deva 20.pozīciju.

Svētdien notiks arī četrinieku sacensības un arī tajās otro reizi šosezon piedalīsies divas Latvijas ekipāžas.

Latvijas piloti finansiālu problēmu dēļ Pasaules kausā nepiedalījās pirmajos četros posmos, kad sacensības tika aizvadītas Ziemeļamerikā.

Pēc Pasaules kausa noslēguma vēl būs pasaules čempionāts, kas risināsies Kēnigzē trasē Vācijā. Divnieku sacensības notiks 19. un 20.februārī, bet četrinieku - 26. un 27.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!