Foto: F64
Latvijas bobsleja četrinieks Edgars Maskalāns/Daumants Dreiškens/Raivis Broks/Intars Dambis svētdien Vācijā, Vinterbergas trasē, izcīnīja augsto piekto vietu Pasaules kausa posmā un arī Eiropas čempionātā.

Maskalānam tas ir atkārtots labākais sasniegums karjerā. 2008.gada decembrī Vācijā, Altenbergas trasē, Maskalāna četrinieks bija piektais.

Pirmajā braucienā Maskalāna četrinieks bija piektais, tikai 0,05 sekundes zaudējot otrajā vietā esošajam Aleksandram Zubkovam. Bet ātrākais pirmajā braucienā bija vācieša Tomasa Floršuca četrinieks, kurš Zubkova ekipāžu apsteidza par 0,17 sekundēm.

Otrajā braucienā absolūti labāko laiku sasniedza vācieša Manuela Mačatas četrinieks, kas arī kļuva par sacensību uzvarētāju. Divu braucienu summā 0,13 sekundes viņam zaudēja Floršucs un Zubkovs, krui dalīja otro vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā Mačata ar 1261 punktu nostiprinājies līderpozīcijā, 1186 punkti ir Stīvenam Holkombam, bet trešais ar 1090 punktiem ir vācietis Karls Angerers. Maskalāns ar 328 punktiem Pasaules kausa vērtējumā ieņem 17.vietu, bet FIBT vērtējumā ar 778 punktiem Maskalāns ir 11.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!