Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja izlases pilots Edgars Maskalāns ir gandarīts par izcīnīto sesto vietu pasaules čempionātā četrinieku ekipāžām, intervijā portālam “bobslejs.lv” sacīja pats braucējs.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionātā bobslejā Leikpleisidas trasē ASV svētdien vienīgā palikusī Latvijas ekipāža ar pilotu Edgaru Maskalānu un stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Uģi Žaļimu un Intaru Dambi kopumā ierindojās sestajā vietā, savukārt uzvaru, tāpat kā divniekos, izcīnīja ASV bobsleja pilota Stīvena Holkomba ekipāža.

"Prieks, ka noturējām sesto vietu. Protams, varēja jau pacīnīties vismaz par četrinieku, taču jāatzīst, pirmās piecas vietas ieguva tie, kas bija spēcīgāki un meistarīgāki par mums," sacīja Maskalāns.

Maskalāns atzina, ka Leikpleisidas trase bija diezgan sarežģīta, un arī viņam līdz šim nebija liela braukšanas pieredze tajā. "Nevienam no šo sacensību dalībniekiem, izņemot Holkombu, šeit neizdevās nobraukt stabili visus četrus braucienus. Holkombs bija vienīgais, kurš pirms šīm sacensībām šeit intensīvi trenējās pēdējās divas nedēļas. Un es brīnītos, ja viņš neuzvarētu," stāstīja Maskalāns.

Vēl viņš atzina, ka, protams, komandai bija vēlme cīnīties par medaļām, taču ar tiem resursiem, kas ir izlases rīcībā, arī šis rezultāts ir labs, un komanda ir apmierināta ar sasniegto.

"Svētdienas braucienos uzlikām bobam citas slieces, kas uzreiz palielināja boba ātrumu trasē. Iespējams, sestdienas braucienos kļūdījāmies ar sliecēm.. Ja uzreiz būtu uzlikuši šīs, iespējams, arī kopējais rezultāts būtu labāks," viņš turpināja.

"Visa šī sezona personīgi man bija viena no smagākajām. Brīžiem jau gāja kā pa celmiem,” šo sezonu vērtēja Maskalāns. “Iespējams, iemesls bija gan stūmēju mainīšana, gan citi apstākļi. Brīžiem bija sajūta, ka nespēju atrast savu vietu. Taču kopumā ar savu sniegumu pats esmu apmierināts - gan šeit Pasaules čempionātā izcīnot sesto vietu, gan arī ceturto vietu Eiropas čempionātā, kad tikai simtdaļa mūs šķīra no trešās vietas. Būsim atklāti - salīdzinot ar citu valstu izlašu iespējām un aprīkojumu, mēs ar minimāliem līdzekļiem tomēr izcīnījām sesto vietu pasaules mērogā. Tāpēc mēs nedrīkstam būt neapmierināti ar sasniegto. Tad jau drīzāk Krievijas bobslejistam Zubkovam ir jābūt neapmierinātam ar iegūto piekto vietu, zinot viņu izlases iespējas".

Taču Maskalāns atturējās izteikt prognozes par nākamo sezonu. "Lai viss nosēžas. Pēc tam ar mierīgu prātu jāpārdomā, jāizvērtē, kā gājis šosezon. Droši vien arī treneriem būs savi secinājumi, pārdomas."

"Vienu varu teikt viennozīmīgi - mēs visi cīnījāmies līdz galam. Sestdien varbūt mazliet taupījāmies, apzinoties, ka Daumantam tomēr bija kājas muskuļa trauma, ko tik ātri pilnībā nevar saārstēt. Taču svētdien gājām uz visu banku -no visas sirds - cik varējām, tik stūmām. Un sesto vietu pasaules līmenī nevienam tāpat vien nedāvina. Visi šeit cīnījās, visi plēsās. Un esmu gandarīts par to, ko spējām sasniegt," noslēgumā sacīja Maskalāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!