Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis nevarēs piedalīties Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā Leikpleisidas trasē, jo viņam to liedz muguras savainojums, vēsta "bobslejs.lv".

Tāpat veselības problēmu dēļ plānots, ka Latvijas komanda nepiedalīsies četrinieku sacensībās, jo Oskars Ķibermanis treniņos piedzīvoja kritienu un sasitumus guva vairāki stūmēji.

"Situācija diemžēl šobrīd ir tāda kā ir. Oskaram Melbārdim vecā vaina – muguras sāpes, disks noslīdējis. Viņam tā jau ir bijis, bet parasti ne maču laikā. Bijām pie ārsta, taisījām magnētisko rezonansi un tā vaina ir apstiprināta. Vajadzīgs miers, ir stipras sāpes pat kustoties un par braukšanu bobā nav ko domāt," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. "Cerams, ka aties un varēsim startēt nākamajā posmā Parksitijā, kur ir divi mači četriniekos. Melbārdis līdz ar to nevar Leikplesidā startēt arī četriniekos un jācer, ka viss būs labi, domājot par atlikušo sezonu un Pasaules čempionātu."

Pēc Ķibermaņa kritiena savainojumus guvuši ne tikai sportisti, bet arī cietusi tehnika. Tā kā šie nav sezonas izšķirošie mači, tad pieņemts lēmums lieki neriskēt un šoreiz četrinieku sacensībās nepiedalīties.

"Ja tie būtu sezonas pēdējie mači un kaut kas izšķirtos, tad gan jau mēs nokomplektētu vienu ekipāžu, bet tagad nav vērts riskēt. Cietusi arī tehnika, puišiem arī ir dažādas veselības likstas, no pirmās ekipāžas Arvis Vilkaste ir stipri saaukstējies, ar paaugstinātu temperatūru. Cerēsim, ka jau nākamajā posmā viss būs labi," turpināja Prūsis. "Mums būtu svarīgi palikt visiem labāko 25 skaitā, lai nākamgad arī varētu startēt ar trim ekipāžām. Lielajam Oskaram līdz ar šī posma izlaišanu faktiski cīņa par uzvaru pasaules kausā ir beigusies, bet mums jādomā arī par nākotni. Pašlaik viņš nu nekādi nevar startēt, trasē jau tā ir ļoti lielas pārslodzes."

Līdz ar to Latvija piedalīsies tikai divnieku sacensībās, kur ar savām ekipāžām startēs Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims.

Leikplesidas trase bobslejā tiek uzskatīta par vienu no grūtākajām un bīstamākajām pasaulē. Treniņos kritienu četriniekos piedzīvoja ne tikai mūsējie, bet arī pasaules kausa līderis kopvērtējumā Frančesko Frīdrihs un pieredzējušais brits Džons Džeims Džeksons.

Divnieku sacensības būs piektdien, 8.janvārī pulksten 20:00 pēc Latvijas laika, četriniekiem - sestdien 9.janvārī pulksten 16:00, skeletons vīriešiem sestdien pulksten 21:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!