Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža pilotētā divnieku ekipāža sestdien Pasaules kausa izcīņas bobslejā septītā posma divnieku sacensībās izcīnīja devīto vietu.

Pēc pirmā brauciena Melbārdis un Intars Dambis atradās devītajā vietā, bet pēc otrā brauciena Latvijas ekipāža bija spiesta atkāpties uz otro pozīciju. Melbārdis uzvarētājam Manuelam Mašatam no Vācijas zaudēja 1,06 sekundes.

Savukārt Latvijas nomināli pirmā ekipāža Edgars Maskalāns ar stūmēju Daumantu Dreiškenu kopvērtējumā ieņēma 17.vietu un uzvarētājam zaudēja 1,49 sekundes.

Otro vietu šajā posmā izcīnīja Šveices pilota Beāta Hefti ekipāža, kas uzvarētājam zaudēja 0,03 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Vācijas sportista Tomasa Floršuca ekipāža, kura uzvarētājam zaudēja 0,39 sekundes.

Pēc šī posma Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem Maskalāns ar 742 punktiem ieņem 13.vietu, bet Melbārdis ticis pie 588 punktiem, kas dod 21.pozīciju.

Savukārt Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā divniekiem pēc septītā posma pirmo vietu ar 1430 punktiem saglabāja krievs Aleksandrs Zubkovs, kurš sestdienas sacīkstēs ierindojās ceturtajā vietā. Viņam ar 1412 punktiem seko Mašata, bet trešajā pozīcijā ar 1251 punktiem atrodas Itālijas pilots Simone Bertaco.

Kā ziņots, šīs bija pirmās Pasaules kausa izcīņas sacensības šosezon, kurās piedalījās divas Latvijas ekipāžas.

Jau vēstīts, ka Latvijas vadošais pilots Jānis Miņins pēc konflikta ar izlases vadību atstājis komandu un šosezon, visticamāk, vairs nestartēs.

Miņins pirmajos trijos šīs sezonas Eiropas kausa posmos izcīnīja uzvaru visās piecās notikušajās četrinieku sacensībās, bet ceturtajā posmā nepiedalījās, atgriežoties Latvijā. Šādi Miņins rīkojās, lai vēl pirms gadu mijas paspētu apmeklēt sponsorus.

Tomēr ar Miņina rīcību nebija mierā Prūsis, kurš uzskatīja, ka vadošajam pilotam bija jāpiedalās arī pēdējā posmā.

Jau vēstīts, ka saspringtas attiecības Latvijas bobslejistu saimē bijušas arī iepriekš un pagājušajā gadā otrais pilots Maskalāns izteicās, ka Miņins nepelnīti saņēmis 2009.gada Latvijas labākā sportista titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!