Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja ekipāža ar pilotu Oskaru Melbārdi un stūmēju Daumantu Dreiškenu sestdien izcīnīja devīto vietu Kēnigzē trasē Vācijā notikušajās Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensībās.

Melbārdis/Dreiškens pēc pirmā brauciena atradās trešajā vietā, taču otrajā braucienā vairāki konkurenti uzlaboja savus rezultātus, līdz ar to Latvijas ekipāžai neizdevās nosargāt trešo pozīciju. To nelīdzēja izdarīt pat uzrādītais ātrākais starta laiks - 4,77 sekundes.

Divu braucienu summā Melbārdis/Dreiškens par 0,72 sekundēm piekāpās uzvaru izcīnījušajam Beātam Hefti no Šveices.

Edgars Maskalāns ar stūmēju Intaru Dambi summā ierindojās 17.pozīcijā, uzvarētājam zaudējot 1,63 sekundes, bet jaunais Uģis Žaļims, kurš šoreiz startēja kopā ar Raivi Zīrupu, pirmajā braucienā uzrādīja 21.rezultātu un nekvalificējās otrajam braucienam.

Otrajā vietā 0,30 sekundes aiz Hefti ierindojās kanādietis Lindons Rašs, bet trešais bija vācietis Manuels Mahata, kurš uzvarētājam zaudēja 0,42 sekundes.

Pēc pieciem posmiem Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem pirmajā vietā ar 1060 punktiem atrodas Hefti, bet otro vietu ar 938 punktiem ieņem šoreiz sestajā vietā palikušais vācietis Maksimiljans Arnts. Savukārt trešais ar 885 punktiem ir cits vācietis Tomass Floršucs, kurš šajā posmā nestartēja.

Tikmēr Melbārdis ar 872 punktiem kopvērtējumā pašreiz atrodas ceturtajā vietā, Maskalāns ar 480 punktiem ieņem 14.vietu, bet Žaļims ticis pie 400 punktiem, kas viņam dod 17.pozīciju.

Svētdien trasē dosies četrinieki, kur gan Latviju pārstāves divas ekipāžas, jo jaunajam pilotam Žaļimam neizdevās kvalificēties Pasaules kausam - pēdējā Eiropas kausā pēc stūmēju nesasēšanās kamanās viņa ekipāža tika diskvalificēta.

Kā ziņots, Pasaules kausa ieskaitē šosezon notiks astoņi posmi, bet sezona februāra otrajā pusē noslēgsies ar pasaules čempionātu, kas risināsies Leikplesidas trasē ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!