Foto: AFP/Scanpix
Latvijas bobsleja ekipāža Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens piektdien Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā Vistleras trasē Kanādā ierindojās 14.pozīcijā.

Kā ierasts, pirmā brauciena startā Melbārdis/Dreiškens sasniedza ļoti augstvērtīgu rezultātu – 4,72 sekundes, tomēr braucienā viņam neveicās, finišējot pēc 53,17 sekundēm, kas bija par 0,63 sekundēm lēnāk nekā līderim Stīvenam Holkombam no ASV.

Otrajā startā latvieši bija nedaudz piesardzīgāki (4,74 sekundes), un arī šoreiz brauciens neizdevās ātrs. Finišā rezultāts bija 53,50 sekundes, bet divu braucienu summā Melbārža/Dreiškena laiks bija 1:46,67 minūtes.

Par sacensību uzvarētāju trešajā posmā pēc kārtas kļuva Holkombs, kurš Latvijas ekipāžu summā apsteidza par 1,41 sekundi. Otrajā vietā palika kanādietis Lindons Rašs (+0,04), bet trešo vietu dalīja vācieša Kristiāna Frīdriha un krieva Sergeja Zubkova ekipāžas.

Jāpiebilst, ka Melbārdim šī bija debija Vistleras trasē.

Atgādinām, ka pirmajā posmā divnieku sacensībās Melbāržā ekipāža ieņēma astoto vietu, bet otrajā posmā viņš palika ceturtajā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku sacensībās Melbārdis pašlaik ar 464 punktiem dala sesto un septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!