Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža pilots Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu pauda nelielu vilšanos par svētdien Vācijas trasē Vinterbergā izcīnītu dalītu otro vietu pasaules čempionātā.

Jau vēstīts, ka Melbārdis kopā ar pieredzējušo Dreiškenu svētdien izcīnīja dalītu otro vietu, jo tādu pašu laiku četru braucienu summā uzrādīja arī vācietis Johaness Lohners.

"Labi, ka esam trijniekā. Žēl par dalīto otro vietu, bet bija kļūdas braucienos. Uz nākamnedēļ gaidāmajām četrinieku sacensībām jātiek galā ar trases augšdaļu," sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) pauda Melbārdis, ar kuru vienisprātis bija arī Dreiškens. "Pagaidām nedaudz vilšanās par dalītu otro vietu, bet vācieši savā trasē ir nepārspējami, tas ir grūts uzdevums, bet mēs cīnījāmies godam."

Latvijas bobsleja vēsturē šis ir labākais sasniegums pasaules čempionātos. Līdz šim augstāko vietu šādās sacensībās bija sasniedzis pilots Jānis Miņins, kurš 2009.gadā četriniekos tika pie bronzas medaļas.

Kā zināms, par pasaules čempionu tika kronēts Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs, kurš pārliecinoši veica visus četrus braucienus, tuvākos sekotājus apsteidzot par vairāk nekā sekundi.

Tikmēr augsto sesto vietu svētdien izcīnīja nomināli Latvijas trešā ekipāža ar pilotu Uģi Žaļimu un pieredzējušo stūmēju Intaru Dambi.

"Īstenībā, baigā prieka sajūta nav par to sešinieku, startā tikai saņēmāmies uz pēdējo braucienu. Iespējams, ka vajadzēja tālāk uzskriet. Pirmajā braucienā atpalicība startā daudz ko deva un vairs nevarēja to atgūt. Neliels prieks jau ir par iekļūšanu sešiniekā," pauda Žaļims.

Divas vietas aiz Žaļima šajā čempionātā bija vēl viens Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar Vairi Leibomu.

Ķibermanis pēc sacensībām pauda apmierinājumu ar paveikto, tāpēc tagad mierīgi gaidīs četrinieku sacensības. Tikmēr Leiboms uzskata, ka ekipāža varēja uzrādīt labāku rezultātu.

"Varēja labāk, bet ir labi. Visi braucieni bija stabili ap astoto vietu, un starta laiki arī bija tādi kā iepriekš šajā sezonā," izteicās Leiboms.

Četrinieku sacensības norisināsies nākamās nedēļas nogalē, kad arī tiks aizvadīti četri braucieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!