Foto: LETA
Latvijas bobsleja izlases jaunais līderis Oskars Melbārdis sarunā ar portālu ”Delfi” atzina, ka gaidāmajā sezonā vēlas uzlabot savu stabilitāti, kā arī cer cīnīties par augstām vietām.

Jau vēstījām, ka gaidāmajā sezonā Latviju bobsleja sacensībās pārstāvēs piloti Melbārdis, Uģis Žaļims un Oskars Ķimermanis. Savukārt oficiāli par karjeras beigšanu paziņoja līdzšinējais bobsleja izlases līderis Edgars Maskalāns, kā arī Mihails Arhipovs

”Fiziski jūtos labi. Gatavošanās procesā nedaudz patraucēja muguras savainojums, varbūt tāpēc, salīdzinot ar citiem gadiem, pirmssezonā rezultāti nav tik labi. Savukārt komandas kopējā gatavība sezonai varētu būt tik pat laba, ja ne pat labāka nekā pērn. Arī emocionāli jūtos gatavs, tāpēc gribas ātrāk sākt startēt,” stāstīja Melbārdis.

Bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis atzina, ka nedaudz uztraucas par Melbārža sniegumu pirmajos posmos Ziemeļamerikā. Leikpleisidas trasē Melbārdis ir piedzīvojis kritienu, bet Vistlerā un Soltleiksitijā viņš vēl nav startējis. Pats sportists apzinās, ka kritiens bija viņa kļūda un viņš to vēlas labot. Savukārt par trasi Soltleiksitijā viņš tik ļoti nav satraucies, jo tā esot vieglāk izbraucama. ”Galvenais, lai pirmajos braucienos izdodas labi nobraukt, tas palīdzēs psiholoģiski,” teica Melbārdis.

Melbārdis arī pastāstīja, ka gaidāmajā sezonā viņam nedaudz svarīgāki būs starti Eiropas un pasaules čempionātā. Eiropas čempionāts notiks Īglsā, bet pasaules čempionāts – Sanktmoricā

”Labākos rezultātus ceru sasniegt Eiropas un pasaules čempionātos, jo tur būs pateicīgas trases,” turpināja braucējs. ”Protams, ka nebūs tā, ka es nebraukšu Pasaules kausos. Visur braukšu un cīnīšos par labām vietām. Vēlos uzlabot pagājušās sezonas rezultātu un stabili startēt.”

Atgādinām, ka uz pirmajiem Pasaules kausa posmiem Melbārdis dosies ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Arvi Vilkasti.

”Kaut kādā ziņā noteikti tas manai ekipāžai ir pastiprinājums, jo Daumats un Intars ir iepriekšējo gadu spēcīgākie stūmēji. Gan jau ar viņiem man izdosies uzlabot savu starta laiku,” turpināja bobslejists. ”Pie jaunajām kamanām arī vēl ir jāpierod. Pirmssezonas sacensībās tās pielāgojām manam braukšanas stilam, bet kopumā visas kamanas vadās līdzīgi. Ar to nekādām problēmām nevajadzētu būt.”

Melbārdis gaidāmajā sezonā pirmo reizi būs komandas pirmais numurus, un viņš atzīst, ka tā ir nepierasta situācija, jo līdz šim viņš bija pieradis ķert labāko braucēju. ”Cerams, ka no tā neapstāsies mans progress. Cerams, ka viss būs labi.”

Tikmēr izlases jaunākais pilots Oskars Ķimermanis apzinās, ka viņš vēl nevarēs vadošajiem pilotiem ”izgriezt pogas”, taču viņš centīsies ar katrām sacensībām uzlabot savu sniegumu.

”Strādāšu ar lielu atdevi, klausīšos padomos un tad jau visam vajadzētu notikt uz labo pusi,” stāstīja Ķimermanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!