Foto: AP/Scanpix
Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis/ Daumants Dreiškens sestdien, 5. decembrī, izcīnīja otro vietu Pasaules kausa otrā posma sacensībās, bet labāko sešiniekā iekļuva visas trīs Latvijas divnieku ekipāžas.

Pirmajā braucienā labāko rezultātu sasniedza Frančesko Frīdriha no Vācijas ekipāža, kas ar jaunu trases rekordu finišēja pēc 55,02 sekundēm, bet Melbārdis ar pieredzējušo stūmēju Daumantu Dreiškenu viņam zaudēja 0,17 sekundes.

Otrajā braucienā Frīdrihs bija otrais labākais, tomēr summā apsteidza Melbārdi par 0,13 sekundēm.

Tikmēr trešo vietu otrajā posmā pēc kārtas izcīnīja Dienvidkorejas ekipāža ar pilotu Vonu Jondžonu, kuri Melbārža divniekam piekāpās par 0,21 sekundi.
Savukārt septītajā vietā pēc pirmā brauciena bija Ķibermanis ar stūmēju Vairi Leibomu, līderiem zaudējot 0,35 sekundes, bet pozīciju zemāk bija Žaļims ar Intaru Dambi, kuri braucienu veica vēl 0,02 sekundes lēnāk.

Otrajā braucienā Ķibermaņa un Žaļima ekipāžas nokrita aiz amerikāņa Nika Kaningema, bet tika apsteigtas trīs citas ekipāžas. Savukārt savstarpējā cīņā šoreiz jau Žaļims par 0,02 sekundēm apsteidza Ķibermani. Kopvērtējumā Žaļims guva piekto vietu, bet Ķibermanis sacensības noslēdza kā sestais, uzvarētājiem zaudējot attiecīgi 0,46 un 0,48 sekundes.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!