Foto: AFP/Scanpix

Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis/ Daumants Dreiškens pasaules čempionātā, kas risinās Sanktmoricā, pēc sestdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem ieņem tikai devīto vietu, lai gan pēc pirmā brauciena vēl kandidēja uz godalgām.

Otra Latvijas ekipāža Oskars Ķibermanis/ Raivis Zīrups pēc diviem braucieniem ieņem 17.vietu. Pēdējos divus braucienus sportisti veiks svētdien.

Pirmajā braucienā pārliecinoši labāko laiku (un trases rekordu) sasniedza vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš par 0,20 sekundēm apsteidza mājinieku Beatu Hefti. Trešo vietu pirmajā braucienā dalīja amerikāņa Stīvena Holkomba un krieva Aleksandra Zubkova divnieki, kuri līderim zaudēja 0,47 sekundes.

Melbārdis/ Dreiškens pirmajā braucienā sasniedza sesto labāko laiku, no trešās vietas gan atpaliekot tikai par 0,09 sekundēm. Ķibermaņa divnieks pirmajā braucienā ieņēma 20.vietu, līderiem zaudējot 1,29 sekundes.

Otrajā braucienā Frīdrihs turpināja pārsteigt un vēlreiz laboja trases rekordu, summā jau par 0,35 sekundēm apsteidzot mājinieku cerību Hefti. Trešais pēc diviem braucieniem ir Holkombs, kurš summā līderim zaudē jau 0,77 sekundes.

Melbārdim otrs brauciens nepadevās, lai gan vēl trases augšdaļā brauca labi. Tomēr vidusdaļā Latvijas pirmās ekipāžas bobs nesasniedza labu paātrinājumu, līdz ar to summā Melbārdis/ Dreiškens noslīdēja uz devīto vietu. Savukārt Ķibermanis labi veica otro braucienu, spējot summā pakāpties uz 18.vietu. Divu braucienu summā Melbārdis līderim zaudē 1,13 sekundes, bet no trešās vietas viņus šķir 0,36 sekundes. Tikmēr Ķibermanis pēc diviem braucieniem līderiem zaudē 2,44 sekundes, ievērojami atpaliekot no priekšā esošajām ekipāžām.

Sākotnēji Ķibermanis ieņēma 18.vietu, tomēr vēlāk diskvalifikāciju saņēma divas Krievijas ekipāžas. Viena no tām bija augstāk par Ķibermani, tādējādi Latvijas otrā ekipāža pakāpās uz 17.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!