Foto: AFP/Scanpix

Soli no godalgas Eiropas čempionātā sestdien Austrijā, Īglsas trasē, palika Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis/ Daumants Dreiškens, kuri bija ceturtie arī Pasaules kausa posma vērtējumā.

Pasaules kausa posmā otra Latvijas divnieku ekipāža Oskars Ķibermanis/ Raivis Broks pirmajā braucienā ieņēma 24.vietu un nekvalificējās otrajam braucienam. Eiropas čempionāta ieskaitē viņiem 18.vieta.

Pirmajā braucienā Melbārdis/ Dreiškens bija ātrākie startā, taču finišēja ceturtajā pozīcijā. Labāko laiku pirmajā braucienā sasniedza šveiciešu pilota Beāta Hefti divnieks (52,57 sekundes). Nākamajās divās vietās ierindojās vācu pilotu Tomasa Floršuca (+0,03 sekundes) un Frančesko Frīdriha (+0,06 sekundes) ekipāžas.

Melbārdis/ Dreiškens pirmajā braucienā līderiem zaudēja 0,19 sekundes, bet Ķibermanis/ Broks – 0,98 sekundes.

Latvijas labākā ekipāža otro braucienu veica ar nelielām kļūdām, sasniedza labu rezultātu, tomēr ar to nepietika, lai izcīnītu medaļas Eiropas čempionātā un kāptu uz goda pjedestāla Pasaules kausā.

Par Eiropas čempionu kļuva un Pasaules kausa posma uzvarētāju kļuva Hefti ekipāža, kas divu braucienu summā par 0,10 sekundēm apsteidza Floršucu un par 0,12 sekundēm – Frīdrihu. Melbārdi/ Dreiškenu no goda pjedestāla šķīra 0,25 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc šīm sacensībām un pirms pēdējā posma, kas notiks Soču olimpiskajā trasē, Melbārdis divnieku pilotu konkurencē pakāpies uz augsto otro vietu un samazinājis atstarpi no līdera Lindena Raša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!